Saray, elemansızlık kurbanı

Milli Saraylar Daire Başkanı, Dolmabahçe Sarayı'nın bodrumlarında tarihi eserlerin çürüdüğünü doğrularken, personel sıkıntısından yakındı
İSTANBUL - TBMM Milli Saraylar Daire Başkanı Erol Eti, tarihi eserleri korumak için kadrolarında yeterince 'uzman eleman' olmadığını savundu.
Kamuoyuna son günlerde 'saraylara gerekli bakımın gösterilmediği yönünde' taraflı yayın yapıldığını iddia eden Eti, haberlerin önyargılı olduğunu ileri sürdü. 1411 kadrolu ve sözleşmeli personele sahip olduklarını kaydeden Eti, eldeki uzman eleman sayısının ise ihtiyacı karşılamadığına dikkat çekti. Meclis tarafından kadrolu olarak alınan 23 personelin 'uzman' olmadığını belirten Eti, şunları söyledi: "Alınanlar hem konunun uzmanı değil, hem de İstanbul yerine Ankara'da göreve başladı. TBMM'nin bize bu yıl ayırdığı bütçe 825 milyar lira. Bu para sadece müze ya da saray niteliğindeki yapıların klimatize edilmesine yetecek kadar. Nem yüzünden tarihi yapılarımız çürümekte, bunun önlemi ise bir an önce alınmalıdır."
Eti, Dolmabahçe Sarayı Bodrumu'nda çürümüş eserlerin olup olmadığı sorusu üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:
"Bodrumlarımızda çürümüş eserler olduğu doğrudur. Bunlar bizim kayıtlarımızda tek tek görülmekte. Hepsini sırayla onaracağız ama yeterince iş bilen elemanımız olmaması ve maddi olanaksızlıklar yüzünden restorasyon çalışmaları ağır gidiyor. Bunda kasıt ya da ihmal aramak yersizdir."
Kendisinin TBMM Milli Saraylar Daire Başkanı olarak 20 aydır görev yaptığını hatırlatan Eti, geçmiş yıllarda olan yanlışlıkların sorumlusu olmadığını söyledi. (Radikal)

RADİKAL ONLINE OKUR ANKETİ
Bu haberi doyurucu buluyorum --------------->
Bu haberi yeterli buluyorum -------------------->
Bu haberi yetersiz buluyorum ------------------>
Bu haberi taraflı buluyorum --------------------->
    

[Ana Sayfa] [İnsan] [Yaşam] [Türkiye] [Politika]
[Yorum] [Dış Haberler] [Ekonomi] [Borsa/Finans]
[Spor] [Kültür/Sanat] [Arka Sayfa] [Yazarlar]


 


 
Yukarı  Yukarı Çık

Geri  Geri Dön

Görüş ve düşüncelerinizi webadmin@radikal.com.tr adresine yazabilirsiniz. Bu site en iyi Netscape 3.0 veya üstü ile görüntülenebilir. 800x600 çözünürlük tavsiye edilir. RADİKAL-Online sitesi içerisinde yeralan tüm metin, resim ve diğer içeriğin hakları SİMGE Yayıncılık A.Ş'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı veya herhangi diğer bir elektronik ortamda (CD, Internet vs.) izinsiz kullanılamaz.
 

Bu konuya ait haber listesine dönmek için tıklayınız