Radikal-online Sanal Kütüphanesi için tıklayınız...

Deterjan fiyatları tırmanışta

Maliyetlerdeki gerilemeye karşın gelen son zamlarla birlikte üç kilogramlık toz deterjanın fiyatı 2 milyon liraya dayandı
Büyütmek için resme tıklayınız. (15 KB)
İSTANBUL - Birbiri ardına gelen zamlar sonucunda üç kiloluk toz deterjanın fiyatı 2 milyon liraya kadar dayandı. Geçen yıl eylül ayında üç kilogramlık toz deterjanın fiyatı 1 milyon 150 bin lira civarındaydı. Temizlik ürünlerinin hammadesinin ithal olduğunu belirten yetkililer bu nedenle sık sık zam yapmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

Tüketim düşük
Kişi başına toz deterjan tüketiminin 2.5 kilo gibi son derece düşük kaldığı Türkiye'de firmalar, deterjan tüketimini artırmak için yeni yollar arıyor. Yetkililer bir taraftan düşük fiyatlı ürünleri piyasaya sürerken diğer taraftan da ürün maliyetini düşürmek için çalışıyor. Örneğin pahalı olan karton kutu yerine ambalajlamada daha uygun olan poşet kullanılıyor. Bu arada marketlerde bulaşık deterjanının 900 gramı 300 bin lira ile 325 bin lira arasında satılırken, çamaşır suyunun litresi ise 180 bin lira civarında. 375 gram sabun marketlerde 165 bin lira ile 170 bin lira arasında satılırken, dörtlü tuvalet kâğıdını ise 300 bin liraya almak mümkün. Yer temizleyicilerinin fiyatı ise 600 bin lira civarında satılıyor. (Radikal)

RADİKAL ONLINE OKUR ANKETİ
Bu haberi doyurucu buluyorum --------------->
Bu haberi yeterli buluyorum -------------------->
Bu haberi yetersiz buluyorum ------------------>
Bu haberi taraflı buluyorum --------------------->
    

[Ana Sayfa] [İnsan] [Yaşam] [Türkiye] [Politika]
[Yorum] [Dış Haberler] [Ekonomi] [Borsa/Finans]
[Spor] [Kültür/Sanat] [Arka Sayfa] [Yazarlar]


 

Bu konuda paylaşacağınız görüşleriniz var mı? Sohbet odamız sizlere kapılarını sonuna kadar açıyor. Etkileşimli okurluğun sınırları bu sayfada beliriyor.
TIKLAYIN !

 
Yukarı  Yukarı Çık

Geri  Geri Dön

Görüş ve düşüncelerinizi webadmin@radikal.com.tr adresine yazabilirsiniz. Bu site en iyi Netscape 3.0 veya üstü ile görüntülenebilir. 800x600 çözünürlük tavsiye edilir. RADİKAL-Online sitesi içerisinde yeralan tüm metin, resim ve diğer içeriğin hakları SİMGE Yayıncılık A.Ş'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı veya herhangi diğer bir elektronik ortamda (CD, Internet vs.) izinsiz kullanılamaz.
 

Bu konuya ait haber listesine dönmek için tıklayınız