Fransa 98 Dünya Futbol Kupası'nın heyecanı bu sayfalarda atıyor...

Radikal-online Sanal Kütüphanesi için tıklayınız...

Var mısınız bahsine?

Yüzyılın son Dünya Kupası'nda sevinç ve hüzün eş zamanlı yaşanıyor.
Ağları havalandıran goller, kimi takımlar için hayat öpücüğü oluyor, kiminin Fransa serüvenine son noktayı koyuyor.
Burada futbol oynanmıyor, adeta koskoca insan ömrünün inişli çıkışlı grafiği, 90 dakikalık zaman kesitinde sahneleniyor.
ABD'li hakem Esfendiar'ın Norveç'e altın tabakta sunduğu penaltı, İskandinavya'da tatlı bir meltem esintisi olurken, Kuzey Afrika El Nino kasırgası gibi yerle bir oldu. Faslılar'ın feryadı hala Fransa'yı sarsıyor.
Nijerya maçında İspanya Milli Takımı file bekçisi Zubizaretta'nın kalesine adreslediği topun, 6-1'lik Bulgaristan zaferine karşın telafisi mümkün olmadı. Koskoca İspanya, daha 2. turu göremeden kupadan düştü. Şampiyonluk düşleri olgunlaşmadan parçalandı, toz olup uçtu.
Fransa 98 biletimizi evimizde çalan Belçika da kupanın şok zincirine halka oldu. Hollanda ile ortaklaşa EURO 2000'e evsahipliği yapacak olan Belçika, Paris'teki maçta Güney Kore'nin bile hakkından gelemedi. Benelüks temsilcisine kimse üzülmüyor. Kendi düşen ağlamaz deniyor...
Sambacılar'la Portakallar'ın son maçtaki performans düşüklüğüne şaşırmadım. Şampiyonluk Maratonu'nda aktif mola verdiler. Tıpkı Nijerya gibi.
2. tur şansları zayıf görünen Şili, Paraguay ve Meksika'ya sergiledikleri kapasitelerini aşan futbol içinse şapka çıkarıyorum. Benitez, Chilavert (Paraguay), Zamorano, Salas (Şili), Aspe ve Hernandez'in (Meksika) ateşlediği Latin ekipler için son durağa geldi deniyor.
Otoriteler, şimdiden yarı finalin kare asını ilan etti: Brezilya, Fransa, Almanya, İtalya.
Paris'in Gar du Nord merkezinden, otoritelere inat bir kehanette bulunacağım. Favori dörtlüden birine çizgi çekiyorum. Üç Latin temsilcisinden ikisi yarı finali görecek diyorum.
Var mısınız bahsine?...

RADİKAL ONLINE OKUR ANKETİ
Bu haberi doyurucu buluyorum --------------->
Bu haberi yeterli buluyorum -------------------->
Bu haberi yetersiz buluyorum ------------------>
Bu haberi taraflı buluyorum --------------------->
    

[Ana Sayfa] [İnsan] [Yaşam] [Türkiye] [Politika]
[Yorum] [Dış Haberler] [Ekonomi] [Borsa/Finans]
[Spor] [Kültür/Sanat] [Arka Sayfa] [Yazarlar]


 

Bu konuda paylaşacağınız görüşleriniz var mı? Sohbet odamız sizlere kapılarını sonuna kadar açıyor. Etkileşimli okurluğun sınırları bu sayfada beliriyor.
TIKLAYIN !

 
Yukarı  Yukarı Çık

Geri  Geri Dön

Görüş ve düşüncelerinizi webadmin@radikal.com.tr adresine yazabilirsiniz. Bu site en iyi Netscape 3.0 veya üstü ile görüntülenebilir. 800x600 çözünürlük tavsiye edilir. RADİKAL-Online sitesi içerisinde yeralan tüm metin, resim ve diğer içeriğin hakları SİMGE Yayıncılık A.Ş'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı veya herhangi diğer bir elektronik ortamda (CD, Internet vs.) izinsiz kullanılamaz.
 

Bu konuya ait haber listesine dönmek için tıklayınız