Radikal-online Sanal Kütüphanesi için tıklayınız...


20 Ağustos 1998

Cim Bom duvar örüyor

Geçen sezon ligde şampiyon olmasına karşın 34 maçta kalesinde 43 gol görerek eleştirilere hedef olan Galatasaray defansı, bu yıl uygulamaya konan yeni modelin meyvelerini toplamaya başladı
LEVENT KALKAN - Geçen yıl ligde şampiyonluğu yakalamasına rağmen oynanan 34 maçta kalesinde gördüğü 43 gol ve maç başına 1.26 gol ortalaması ile büyük eleştiri alan Galatasaray savunması bu sezon uygulamaya koyduğu yeni modelin meyvelerini toplamaya başladı. Yurtdışı hazırlık kampından döndükten sonra oynadığı 2 TSYD, 2 Lig ve 1 Şampiyonlar Ligi ön elemesi karşılaşmasında attığı 14 gole karşılık kalesinde 3 gol gören Sarı-Kırmızılı savunma, maç başına 0.6 gol yiyerek iyi bir performans ortaya koydu.
Yurtdışı hazırlık kampı boyunca yaptırdığı özel çalışmalarla destekli savunma anlayışına paralel olarak herkesin kademesinde bir futbolcunun olması ilkesini müdafa oyuncularına benimseten Fatih Terim, savunmada yer vermeyi tercih ettiği Taffarel, Popescu, Vedat ve Filipescu'nun performanslarından memnun.

Hücuma yansıdı
Defansta yaşanan sorunun giderilmesi ile birlikte takımın hücum gücünde de önemli oranda artış kaydedildi. Geçen yıl 34 maçta attığı 86 gol ile 2.52 gol ortalamasına ulaşan Galatasaray, bu yıl oynanan 5 karşılaşmada attığı 14 gol ile 2.81 ortalamaya ulaşmayı başardı.

RADİKAL ONLINE OKUR ANKETİ
Bu haberi doyurucu buluyorum --------------->
Bu haberi yeterli buluyorum -------------------->
Bu haberi yetersiz buluyorum ------------------>
Bu haberi taraflı buluyorum --------------------->
    

[Ana Sayfa] [İnsan] [Yaşam] [Türkiye] [Politika]
[Yorum] [Dış Haberler] [Ekonomi] [Borsa/Finans]
[Spor] [Kültür/Sanat] [Arka Sayfa] [Yazarlar]


 

Bu konuda paylaşacağınız görüşleriniz var mı? Sohbet odamız sizlere kapılarını sonuna kadar açıyor. Etkileşimli okurluğun sınırları bu sayfada beliriyor.
TIKLAYIN !

 
Yukarı  Yukarı Çık

Geri  Geri Dön

Görüş ve düşüncelerinizi webadmin@radikal.com.tr adresine yazabilirsiniz. Bu site en iyi Netscape 3.0 veya üstü ile görüntülenebilir. 800x600 çözünürlük tavsiye edilir. RADİKAL-Online sitesi içerisinde yeralan tüm metin, resim ve diğer içeriğin hakları SİMGE Yayıncılık A.Ş'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı veya herhangi diğer bir elektronik ortamda (CD, Internet vs.) izinsiz kullanılamaz.
 

Bu konuya ait haber listesine dönmek için tıklayınız