|
|
|
'Yeşil' öldürüldü mü?Haftalık artıHaber Dergisi'nin son sayısında 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın 12 Ağustos'ta iki PKK itirafçısı tarafından öldürüldüğü öne sürüldü. Eylemi Mikail Sarı'nın tezgâhladığı bildirildi İSTANBUL - Haftalık artıHaber Dergisi'nin son sayısında yayımlanan bir haberde 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın Bükreş'te Mikail Sarı tarafından geçen ay öldürüldüğü iddia edildi. Habere göre, bazı üst düzey istihbarat yetkilileri de iddiayı doğruladı. Haberde, 12 Ağustos'ta Romanya'nın başkenti Bükreş'teki Majestik Otel'de Murat Kaya isimli kişinin Salih ve İsmail olarak bilinen iki PKK itirafçısı ile bir araya geldiği, Murat Kaya'nın ise Mahmut Yıldırım olduğu belirtildi.
İddiaya göre, otelden çıktıktan sonra Murat Kaya'yı kurşun yağmuruna tutan İsmail ve Salih olay yerinden uzaklaştı. Oteli arayarak Mahmut Yıldırım'ı dışarı çağıran kişinin ise İHD Genel Başkanı Akın Birdal suikastına da adı karışan, Türkiye'de Mikail Sarı olarak tanınan MİT görevlisiydi. Yaklaşık 10 yıldır 'Yeşil'in yanından ayrılmayan ve en yakın arkadaşı olarak bilinen iki itirafçının daha sonra Hollanda'ya kaçtığı belirtildi.
artıHaber Dergisi'ne göre, infazın ardından araştırmalarına başlayan Bükreş polisi cesedin Türkiye için 'çok önemli' bir kişiye ait olduğunu olaydan altı gün sonra yapılan bir ihbarla anladı.
Majestik Otel'de Mahmut Yıldırım'la sık sık bir araya gelen ve Kemal Ataklı adına düzenlenmiş sahte pasaport taşıyan bir Türk vatandaşının açıklamaları doğrultusunda da Yıldırım'ın öldürüldüğü Türk Konsolosluğu'na 18 Ağustos'ta bildirildi.
Türkiye'de mafyaya karşı operasyonların başladığı tarihin ise 17 Ağustos olduğuna dikkat çeken artıHaber, konsolosluğun Murat Kaya ismine düzenlenen kimliği Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdiğini belirtti.
Mahmut Yıldırım'ın öldürülmüş olma ihtimalini bazı üst düzey emniyet yetkililerine ve ailesine soran artıHaber, iddiayı doğrular açıklamalar aldı.
Üst düzey bir istihbarat görevlisi, "Mafya ile mücadele sonucu, Mahmut Yıldırım da yurtdışına çıktı" ifadesini kullandı. Haberde, Fransa'da yakalanan Alaattin Çakıcı'nın Yıldırım'la önce Moskova'dan, daha sonra da Bükreş'ten görüştüğü belirtildi.
Mahmut Yıldırım'ın kardeşi Bahattin Yıldırım ise kardeşinden dört aydır haber alınamadığını açıkladı ve "Eğer Mahmut'a
bir şey olmuşsa bu kötü bir pusudur" dedi. (Radikal)
|
[Ana Sayfa]
[İnsan]
[Yaşam]
[Türkiye]
[Politika]
[Yorum]
[Dış Haberler]
[Ekonomi]
[Borsa/Finans]
[Spor]
[Kültür/Sanat]
[Arka Sayfa]
[Yazarlar]
|
|
|
|
|