Radikal-online   Politika 24 Eylül 1998
Reklam

SON DAKİKA HABERLERİ


Konular

Ana Sayfa
İnsan
Yaşam
Türkiye
Politika
Yorum
Dış Haberler
Ekonomi
Borsa/Finans
Spor
Kültür/Sanat
Arka Sayfa
Yazarlar
Hava Durumu


Sanal Meydan... Sizin Sayfalarınız...


Haftanın Albümü

Satın almak için tıklayınız...
City of Angels
Satın almak için tıklayınız


Muhalefet 'kelle' istiyor

Eyüp Aşık-Alaattin Çakıcı görüşmesi muhalefeti harekete geçirdi. DYP, Bakan Aşık'ın yanı sıra Yılmaz'ın da istifasını isterken, CHP, 'Aşık istifa etmezse hükümete desteğimizi tartışırız' dedi
ANKARA - Devlet Bakanı Eyüp Aşık ile Alaattin Çakıcı arasında geçtiği iddia edilen konuşmanın bantlarının ortaya çıkması, muhalefeti harekete geçirdi. Muhalefet partileri, Bakan Aşık'ın yanı sıra Başbakan Mesut Yılmaz'ın da istifa etmesi gerektiğini savundu. DYP, Yılmaz ve Aşık'a gensoru için kolları sıvadı. FP'liler, "Sayın bakanlar hâlâ koltuklarında oturabilecek mi?" diye sorarken, CHP, Eyüp Aşık'ın istifa etmemesi halinde hükümete verdikleri desteği gözden geçireceklerini açıkladı.
DYP, Bakan Aşık'ın yanı sıra Başbakan Mesut Yılmaz'ın da istifasını istedi. Bakan Aşık'ın Alaattin Çakıcı ile yaptığı görüşmelerden Başbakan Mesut Yılmaz'ın habersiz olmasının olanaklı görülmediğini belirten DYP Grup Başkanvekili Turhan Güven, istifa etmezlerse Başbakan Mesut Yılmaz ve Devlet Bakanı Eyüp Aşık hakkında gensoru önergesi vereceklerini açıkladı.

Teyp bantlarını istedi
Güven, Meclis Soruşturması yerine gensoru önergesini tercih etmelerinin nedenini, 'hükümetin ömrünün yetmeyeceği' gerekçesiyle açıkladı. Güven, DYP'li Akşener'in adının da Çakıcı görüşmesinde geçmesiyle ilgili sorulara, "Sayın Akşener'in böyle bir şeyi yok" diye yanıt verdi. Akşener hakkında da ceza hukuku açısından gerekenlerin yapılacağını, ancak öncelikle görevi başında olanların gereğini yapmasını isteyen Güven, RTÜK aracılığıyla teyp bantlarını istediklerini ve inceleme yapacaklarını söyledi.

FP: Hâlâ oturacaklar mı?
FP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Alptekin, mafyayı çökertme iddiasıyla iktidara gelen ANAP'ın mafyanın ortasına düştüğünü söyledi.
Hükümeti son gelişmeler konusunda açıklama yapmaya çağıran Alptekin, Çakıcı'yı 'mafyanın ciddi ismi' olarak niteledi ve "Mafyanın ortasına düştüler. Sayın bakanlar hâlâ yerlerinde duracaklar mı? Hâlâ yalanlamalarla bu işin devam edeceğini düşünüyorlar mı? Hâlâ bakan olarak millete hizmet edebileceklerine inanıyorlar mı?" dedi.

CHP: Desteği çekeriz
CHP de, Başbakan Yılmaz ve Devlet Bakanı Aşık'ı istifaya çağırdı. CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin, TBMM'deki denetim yollarını çalıştıracaklarını dile getirirken, Genel Başkan Yardımcısı Onur Kumbaracıbaşı, Bakan Aşık'ın istifa etmesi gerektiğini, aksi halde, hükümete verdikleri desteği tartışacaklarını söyledi.
Kumbaracıbaşı, "Eyüp Aşık istifa etmezse, hükümete yılbaşına kadar vereceğimiz desteği tartışacağız. Bu ciddi bir uyarıdır" dedi. Refahyol döneminde İçişleri Bakanlığı yapan bir kişinin de, polisin aradığı bu kişiyle irtibat kurduğunu öne süren Kumbaracıbaşı, "Görüldüğü gibi, Refahyol hükümeti ile Anasol hükümeti arasında bir fark yoktur. Bunlar, çetelerle iç içedir" dedi.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Devlet Bakanı Eyüp Aşık'ın Fransa'da yakalanan Alaattin Çakıcı ile yaptığı öne sürülen telefon konuşması ve kasetlerle ilgili olarak, "Başbakan, Devlet Bakanı Aşık ile ilgili kaset konuşmaları konusunda gereğini yerine getirmeli" dedi. Telefon konuşmasının, doğrudan doğruya Başbakan'a yönelik olduğunu belirten Baykal, "Çok ağır bir durumdur. Çok ciddi manzaradır. Tepeden tırnağa Türkiye'de siyasi yapılanmaya girilmesi gerekiyor" dedi. (Radikal)

RADİKAL ONLINE OKUR ANKETİ
Bu haberi doyurucu buluyorum --------------->
Bu haberi yeterli buluyorum -------------------->
Bu haberi yetersiz buluyorum ----------------->
Bu haberi taraflı buluyorum --------------------->


Clinton Skandalı'nın
tüm detayları
Radikal-online'da...


[Ana Sayfa]  [İnsan]  [Yaşam]  [Türkiye]  [Politika] 
[Yorum]  [Dış Haberler]  [Ekonomi]  [Borsa/Finans] 
[Spor]  [Kültür/Sanat]  [Arka Sayfa]  [Yazarlar]



Haftanın Kitabı

Bu haftanın kitabı...
The Microsoft File

Bu kitap Microsoft'un okunmasını istemediği kitap... İki kişilik bir maceradan yola çıkan firmanın milyarlarca dolar kâr eden ve ABD'yi bile ürküten tarih çizgisi, etkileyici bir üslupla bu 320 sayfalık kitapta toplanmış durumda. Sırlar, zaferler ve ezilenler...
Satın almak için tıklayın. ($15.57)


Sohbet odamız sizlere kapılarını sonuna kadar açıyor.
TIKLAYIN !


"Radikal neden değişti?"



Yukarı Yukarı Çık
Geri Geri Dön



Bu konuya ait haber listesine dönmek için tıklayınız

Görüş ve düşüncelerinizi webadmin@radikal.com.tr adresine yazabilirsiniz. Bilinen tüm tarayıcı, çözünürlük ve işletim sistemleri altında test edilmiştir. RADİKAL-Online sitesi içerisinde yeralan tüm metin, resim ve diğer içeriğin hakları SİMGE Yayıncılık A.Ş'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı veya herhangi diğer bir elektronik ortamda (CD, Internet vs.) izinsiz kullanılamaz. İzin almadan kullanılması durumunda Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun elverdiği en yüksek ceza geçerli olacaktır.