|
|
|
Avrupa'da en golcü Cim Bomİçinde Türkiye'nin de yer aldığı ülke liglerinin baz alındığı değerlendirmede, altı haftada attığı 22 golle 3.67'lik bir ortalama yakalayan Sarı-Kırmızılı takım ünlü rakiplerini solladı. 'TOP 20' arasına ise hiçbir Türk ekibi giremedi LONDRA - Avrupa Ligleri'ndeki başarı sıralamasında "Top 20" arasına bu hafta Türk takımı giremezken, Milan 114.74 puanla ilk sıraya yerleşti. Çeşitli ülkelerin liglerinde yer alan toplam 374 kulübün, lig, kupa ve Avrupa Kupaları'ndaki başarı durumları ve liglerinin zorluk derecelerinin baz olarak alındığı değerlendirmede Milan'ı, Bayern Münih 113.52 ve Fiorentina 108.11 puanla izliyor. Juventus ise 101.49 puanla dördüncü sırada yer alıyor.
Avrupa Ligleri'nde yer alan kulüpler arasında en golcü takım unvanını Galatasaray taşıyor. Ligde geride kalan altı haftada 22 gol atan ve maç başına 3.67'lik bir ortalama yakalayan Sarı-Kırmızılılar, Avrupa'nın ünlü ekiplerini geride bıraktı. Bu klasmanda, Norveç'in Rosenborg takımı, 22 maçta attığı 71 gol ve maç başına 3.23'lük ortalamayla beşinci sırada bulunuyor.
Liglerde Rusya'nın CSKA Moskova ve Yugoslavya'nın Partizan Belgrad takımları, yedişer galibiyetle en fazla üstüste maç kazanan takımlar olurken, Macaristan'ın Haladas Szombathely takımı da üstüste altı maç kaybetti. Üstüste en fazla maç kaybeden takımlar içinde Macar ekibinden sonra Dardanelspor ve Karabükspor da beşer maçla ikinciliği paylaşıyorlar.
Ligimiz 6. sırada
Türkiye Ligi, maç başına atılan 3.07 golle altıncı sırada bulunuyor. Norveç Ligi ise maç başına 3.67 ortalamayla tüm ülkelerin liglerinden daha golcü bir özelliğe sahip.
En az gol yiyen takımlar sıralamasında üçer maçta da gol yemeyen İspanya'nın Real Mallorca ve Fenerbahçe'nin UEFA Kupası birinci turundaki rakibi İtalyan AC Parma birinciliği paylaştı.
Dört maçta 13 golü kalesinde gören (maç başına 3.25) Yunanistan'ın Apollon Atina takımı ise Avrupa Ligleri'nin en çok gol yiyen takımı oldu.
|
Clinton Skandalı'nın tüm detayları Radikal-online'da...
|
[Ana Sayfa]
[İnsan]
[Yaşam]
[Türkiye]
[Politika]
[Yorum]
[Dış Haberler]
[Ekonomi]
[Borsa/Finans]
[Spor]
[Kültür/Sanat]
[Arka Sayfa]
[Yazarlar]
|
|
|
|
Haftanın Kitabı
 The Microsoft File
Bu kitap Microsoft'un okunmasını istemediği kitap... İki kişilik bir maceradan yola çıkan firmanın milyarlarca dolar kâr eden ve ABD'yi bile ürküten tarih çizgisi, etkileyici bir üslupla bu 320 sayfalık kitapta toplanmış durumda. Sırlar, zaferler ve ezilenler... Satın almak için tıklayın. ($15.57)
Sohbet odamız sizlere kapılarını sonuna kadar açıyor.
TIKLAYIN !
"Radikal neden değişti?"
|
|
|