|
|
|
| Hep Beraber, Elele, Tek Yürek, Nice 75 Yıllara... |

|
|
Cumhuriyet Bayramımızın 75. Yılını dosta düşmana hatırlatmak istemez miydiniz? Radikal-online'ın size güzel bir sürprizi var. TIKLAYIN |
Tat'ın kâr hedefi 1 trilyon liraTat Konserve, Türkiye ve Avrupa'daki en büyük domates salçası üreticisi olmasının yanında, yıllık 81 bin 500 tonluk domates salçası kapasitesiyle dünyanın 5. büyük domates salçası üreticisi ve büyük ihracatçısı.
Salça üretimi 1995'te 75 bin ton iken artan stoklar nedeniyle 1996'da 66 bin tona gerilemişti. 1997'de ise mevsimin yağışlı geçerek domates üretiminde yüksek oranda düşüşlere neden olması Tat Konserve'yi de etkiledi. Tat Konserve'nin toplam ihracatı yüzde 25 azalarak 36 bin 325 tona, toplam üretimi ise yüzde 36 azalarak 61 bin 468 tona, salça üretimi ise 33 bin tona geriledi. 2 Nisan 1997 tarihinde yapılan ve 2000 yılına kadar geçerli olacak anlaşmaya göre Japonya'da kurulu Kagome ve Sumitomo firmaları, domates salçası, her türlü domates konservesi ve yeni üretilecek çeşitli konserveleri her yıl minimum 10 bin ton olmak üzere dünya piyasalarındaki fiyatlarla satın almayı taahhüt etti.
1997 yılında salçayla birlikte domatesteki fiyat artışı 1998'de domates üreticilerinin daha fazla üretimde bulunmasına neden olabilecektir. 1997 yılı, üretim düşüklüğü açısından 1993 yılına benzerlik göstermektedir. 1994-1995 yılını oldukça iyi geçiren sektörün benzer şekilde 1998-1999'u daha iyi geçirmesi beklenebilir. 1998'de 18-19 trilyon ciro ve 100 bin ton üretim hedefleniyor. 1999 yılında daha iyi bir performans göstermesini beklediğimiz şirketin 1998 yılı sonunda 1 trilyon 100 milyar civarında kâr getirmesini bekliyoruz.
|
[Ana Sayfa]
[İnsan]
[Yaşam]
[Türkiye]
[Politika]
[Yorum]
[Dış Haberler]
[Ekonomi]
[Borsa/Finans]
[Spor]
[Kültür/Sanat]
[Arka Sayfa]
[Yazarlar]
|
|
|
|
|