Radikal-online   Ekonomi 17 Ekim 1998
Reklam

SON DAKİKA HABERLERİ


Konular

Ana Sayfa
İnsan
Yaşam
Türkiye
Politika
Yorum
Dış Haberler
Ekonomi
Borsa/Finans
Spor
Kültür/Sanat
Arka Sayfa
Yazarlar
Hava Durumu


Sanal Meydan... Sizin Sayfalarınız...


Hep Beraber, Elele, Tek Yürek, Nice 75 Yıllara...
Cumhuriyetimizin 75. yılı kutlu olsun...

Cumhuriyet Bayramımızın 75. Yılını dosta düşmana hatırlatmak istemez miydiniz? Radikal-online'ın size güzel bir sürprizi var. TIKLAYIN

Gökçek'ten büyük torpil

Ankara Belediye Başkanı Gökçek, zemin sızdırıyor gerekçesiyle 300 milyara çıkacak Yunus Göleti inşaatını iptal etti. İş, Muradiye Vakfı'na yakın olduğu bilinen Durmaz İnşaat'a 4.9 trilyona verildi
ADİL KÜÇÜK
İSTANBUL - Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, 1996 birim fiyatlarına göre 300 milyar liraya bitecek Yunus Göleti Projesi'ni iptal ederek Muradiye Vakfı'nın isteği üzerine Durmaz İnşaat'a verdiği ileri sürüldü. 1993'te ihale edilen, 60 milyar lira harcama yapılan proje, Gökçek tarafından 'baraj sızdırıyor' gerekçesiyle iptal edildi. Ancak, Devlet Su İşleri incelemesinde gölette sızdırma olmadığı belirlendi.
Sosyal tesisler, park, sinema, kafeterya gibi bir çok tesisin proje kapsamında olduğunu belirten CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, ihaleyle devletin 164 trilyon zarara uğratıldığını öne sürdü. Ateş, "Proje için 60 milyar lira harcandı. Gölet işin küçük bir bölümüydü. Kalan tesisler ise yap-işlet-devretle yapılacağı için devletin cebinden para çıkmayacaktı. Devam edilse 300 milyara 1996'da bitecekti" dedi. Gökçek'in, Durmaz İnşaat'a kıyak için ihaleyi iptal ettiğini belirten Ateş, "Proje haziran ayında 4.9 trilyona ihale edildi. Gökçek projeyi beş yıla yayarak maliyetin yükselmesini sağladı. Bayındırlık Bakanlığı birim fiyatlarına göre hesapladığımızda proje 164 trilyona bitecek" dedi.
İptal edilen projede metronun da bulunduğunu söyleyen Ateş, yeni projede bunun devre dışı bırakıldığını belirtti. Batıkent-Sincan hattı metrosunun projeden çıkarılmasına gerekçe olarak Ulaştırma Bakanlığı'nın onayı olmadığının belirtildiğini kaydeden Ateş, "Bu kılıftır. Ulaştırma Bakanlığı gerekli izni verdi. Ama projeye metro inşaatı konulmadı. 2015'e kadar yürürlükte kalacak ulaşım planına göre metronun yapılması gerekiyor. Projenin tekrar iptal edilmesi gündeme gelecek" dedi.
Durmaz İnşaat ortaklarından Hakan Durmaz, ihale ile ilgili konuşmak istemediğini belirterek, "Kimin ne söylediği bizim için önemli değil. Biz işi yapmaya başladık. Bu olayın neden bu kadar büyütüldüğünü anlamıyorum" dedi. Ankara'nın önemli inşaat firmalarından biri ihaleye girmediklerini belirterek, "Biz bu ihaleye girmedik. Çünkü Durmaz'a verileceğini biliyorduk" diyerek sıkıntısını dile getirdi.
Sincan CHP İlçe Başkan Yardımcısı Ali İçel de, Büyükşehir Belediyesi'nde Muradiye Vakfı'nın izni olmadan hiçbir firmanın ihale alamadığını ileri sürerek, "Bu ihale de Muradiye Vakfı tarafından Durmaz İnşaat'a verildi" dedi.
Melih Gökçek, "Gölette sızıntı var mı? sorusuna karşılık, "Evet sızdırıyor. Yerine yenisi yapılacak yanıtını verdi. Göletin sızdırmadığına dair rapor olduğu hatırlatıldığında ise sinirlenen Gökçek, "Yılmaz Ateş bu işlerden anlamaz. Çıkıp da bilmediği konularda konuşmasın. 300 milyar liraya bir villa bile alamıyorsunuz. Kocaman tesis bu paraya yapılır mı?"diye konuştu.

RADİKAL ONLINE OKUR ANKETİ
Bu haberi doyurucu buluyorum --------------->
Bu haberi yeterli buluyorum -------------------->
Bu haberi yetersiz buluyorum ----------------->
Bu haberi taraflı buluyorum --------------------->


[Ana Sayfa]  [İnsan]  [Yaşam]  [Türkiye]  [Politika] 
[Yorum]  [Dış Haberler]  [Ekonomi]  [Borsa/Finans] 
[Spor]  [Kültür/Sanat]  [Arka Sayfa]  [Yazarlar]



Abonelik Formu
Radikal-online'a ücretsiz olarak abone olup, yeniliklerden anında haberdar olmak istiyorsanız, lütfen aşağıya e-mail adresinizi yazınız


"Yeter Artık, beni de dinleyin!"

Sesinizi duyurun!
Detayları için tıklayın...




Yukarı Yukarı Çık
Geri Geri Dön



Bu konuya ait haber listesine dönmek için tıklayınız

Görüş ve düşüncelerinizi webadmin@radikal.com.tr adresine yazabilirsiniz. Bilinen tüm tarayıcı, çözünürlük ve işletim sistemleri altında test edilmiştir. RADİKAL-Online sitesi içerisinde yeralan tüm metin, resim ve diğer içeriğin hakları SİMGE Yayıncılık A.Ş'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı veya herhangi diğer bir elektronik ortamda (CD, Internet vs.) izinsiz kullanılamaz. İzin almadan kullanılması durumunda Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun elverdiği en yüksek ceza geçerli olacaktır.