Radikal-online   Ekonomi 17 Ekim 1998
Reklam

SON DAKİKA HABERLERİ


Konular

Ana Sayfa
İnsan
Yaşam
Türkiye
Politika
Yorum
Dış Haberler
Ekonomi
Borsa/Finans
Spor
Kültür/Sanat
Arka Sayfa
Yazarlar
Hava Durumu


Sanal Meydan... Sizin Sayfalarınız...


Hep Beraber, Elele, Tek Yürek, Nice 75 Yıllara...
Cumhuriyetimizin 75. yılı kutlu olsun...

Cumhuriyet Bayramımızın 75. Yılını dosta düşmana hatırlatmak istemez miydiniz? Radikal-online'ın size güzel bir sürprizi var. TIKLAYIN

Ford'a 41 yaşında kaptan

Dünyanın önde gelen otomotiv şirketlerinden Ford Motor'un başına, şirket kurucusu Henry Ford'un torunu Bill Ford getirildi. 41 yaşındaki Ford, şirketin kaptan köşkün
MİCHIGAN - Dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden Ford Motor Company'nin başına 41 yaşında genç bir yönetici geçti. Şirketin kurucusu Henry Ford'un oğlunun torunu olan Bill Ford, 1979 yılında üniversiteyi bitirdikten sonra finans ve muhasebe bölümünde memur olarak çalışmaya başladığı şirketin en üst yönetim kademesine ulaştı. Bill Ford, 1980 yılında yönetim kurulu başkanlığını bırakan amcası Henry Ford'dan (II) sonra şirkette bu pozisyona tırmanan Ford soyadlı ilk kişi.
Bill Ford'un en büyük yardımcısı, şirketin son yıllardaki inanılmaz yükselişini sağlayan Jacques Nasser. Bill Ford, Nassar'le birlikte Ford Motor Company'yi 21. yüzyıla taşıyacak. Nassar şirketin günlük işleyişinde daha fazla söz sahibi olacak. Bill Ford uzun vadeli stratejiyi çizecek.
1984 yılında Nassar'e bağlı olarak çalışan Ford'un ilk isteği kendisine farklı davranılmaması olmuş. Nasser "Ona farklı davranmadım. Bugün de ilişkilerimizin iyi olacağını tahmin ediyorum" diyor.
Yönetim kurulunun diğer üyeleri de Bill Ford'un son üç yıldaki performansının göz kamaştırıcı olduğunu ve şirketin 22 milyar dolarlık fonlarını çok iyi yönettiğini ifade ediyor. Wells Fargo Bankası'nın yönetim kurulu üyelerinden Carl Reichardt, Bill Ford'un 1988 yılında 30 yaşındayken girdiği Ford Yönetim Kurulu'nda ilk üç yıl iyi bir izleyici olduğunu ve deneyim kazandığını anlatıyor.

İyi eğitimli ve başarılı
Ford'un son kararları da Bill Ford'un şirketteki ağırlığının arttığını gösteriyor. Ford, iflasın eşiğinde bulunan Kore'li otomobilci KİA'yı almaktan Bill Ford'un ısrarıyla vazgeçmiş.
Bill Ford'un yeni görevinde ilk önceliği şirketin milyarlarca dolara ulaşan nakit parasını en iyi şekilde değerlendirmek olacak.
Dünya otomotiv devi Ford'un, dünya para ve sermaye piyasalarının kalbi Wall Street ile ilişkisini de Bill Ford sağlayacak. Ford hisselerinin büyük yatırımcıları ve yatırım bankalarıyla yapılacak toplantımların Bill Ford'un çok büyük zamanını alması bekleniyor. Ancak Ford'un başarılarının devamı büyük ölçüde Bill Ford ile şirketi son yıllarda düze çıkartan Avustralyalı yönetici Jacques Nassar ile ilişkilerinin seyrine bağlı. 18 ay içinde şirketin 4 milyar 300 milyon dolar tasarruf yapmasını sağlayan ve maaşlı pazarlam elemanlarının yüzde 10'una kapıyı gösteren Jacques Nasser'in takma adı "Bıçak Jac". Lehman Brothers adlı yatırım bankasının analistlerinden Joseph Phillippi'ye göre Jac bir general ve bu nedenle şirkette kalması çok önemli. (Business Week)

RADİKAL ONLINE OKUR ANKETİ
Bu haberi doyurucu buluyorum --------------->
Bu haberi yeterli buluyorum -------------------->
Bu haberi yetersiz buluyorum ----------------->
Bu haberi taraflı buluyorum --------------------->


[Ana Sayfa]  [İnsan]  [Yaşam]  [Türkiye]  [Politika] 
[Yorum]  [Dış Haberler]  [Ekonomi]  [Borsa/Finans] 
[Spor]  [Kültür/Sanat]  [Arka Sayfa]  [Yazarlar]



Abonelik Formu
Radikal-online'a ücretsiz olarak abone olup, yeniliklerden anında haberdar olmak istiyorsanız, lütfen aşağıya e-mail adresinizi yazınız


"Yeter Artık, beni de dinleyin!"

Sesinizi duyurun!
Detayları için tıklayın...




Yukarı Yukarı Çık
Geri Geri Dön



Bu konuya ait haber listesine dönmek için tıklayınız

Görüş ve düşüncelerinizi webadmin@radikal.com.tr adresine yazabilirsiniz. Bilinen tüm tarayıcı, çözünürlük ve işletim sistemleri altında test edilmiştir. RADİKAL-Online sitesi içerisinde yeralan tüm metin, resim ve diğer içeriğin hakları SİMGE Yayıncılık A.Ş'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı veya herhangi diğer bir elektronik ortamda (CD, Internet vs.) izinsiz kullanılamaz. İzin almadan kullanılması durumunda Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun elverdiği en yüksek ceza geçerli olacaktır.