Radikal-online   Yazarlar 15 Kasım 1998
Reklam

SON DAKİKA HABERLERİ


Konular

Ana Sayfa
İnsan
Yaşam
Türkiye
Politika
Yorum
Dış Haberler
Ekonomi
Borsa/Finans
Spor
Kültür/Sanat
Arka Sayfa
Yazarlar
Hava Durumu


Sanal Meydan... Sizin Sayfalarınız...


Radikal-online Okur Forumu
Siyasetçi - İşadamı - Çete üçgeninde kalan Türkiye, bu çıkmazdan nasıl kurtulacak? Kimler suçlu, kimler sorumlu? Sizin bu konudaki fikirleriniz ve önerileriniz nedir? TIKLAYIN

Atak mı, savunma mı?

Ali Sami Yen'de bugün Gordon Milne'in de betimlediği gibi ligin en fazla gol atan takımı ile en az gol yiyen takımının mücadelesine tanık olacağız. Bu bağlamda genel durum irdelendiğinde, Trabzonspor gerçekten kolay kolay gol yemiyor. Ancak deplasman ya da içerde, eskisi kadar rakibini boğup, fazla gol pozisyonuna giren bir ekip de değil.
Bu durumun ortaya çıkmasında hiç kuşku yok ki Milne'in garantiyi elden bırakmayışının büyük payı var. Yani Trabzonspor geçmişte olduğu gibi, dış çevrenin de etkisiyle dolduruşa gelip çok adamla atağa kalkarak, savunma güvenliğini unutan bir ekip değil. Dolayısıyla göze hoş gelmese de; daha sistemli, disiplinli ve sabırlı olmayı seçiyorlar.
Galatasaray ise savunmasının her an hata yapabileceğini artık kabullenmiş, gol üretemediği taktirde sahadan istediğini alamayacağının bilincinde olan bir ekip. Hagi, Hasan ve Hakan Şükür'ün bireysel uğraşlarıyla daha çok sonuca gitmeyi alışkanlık haline getirmiş Galatasaray, bugünkü maçta aradığını bulmakta zorlanabilir.
Dörtlü savunma ile birlikte orta alanı kalabalık tutup, Hagi ve Hakan'a markaj verecek Milne, bu yolla oyunu kitlemeyi hedefleyecektir... Gençlerbirliği maçından sonra Cim Bom, bugün ikinci önemli sınavını verecek.
Adana, Karabük ve Çanakkale maçlarına oranla zorluk derecesi yüksek karşılaşmada Galatasaray'ı bekleyen en büyük tehlike, formsuzluğun yanı sıra yağmurun etkisiyle kayganlaşan zeminde Bülent ve Fatih gibi savruk oyuncuların kolay pozisyon hatasına düşebilecekleridir.

RADİKAL ONLINE OKUR ANKETİ
Bu yazıyı doyurucu buluyorum --------------->
Bu yazıyı yeterli buluyorum -------------------->
Bu yazıyı yetersiz buluyorum ----------------->
Bu yazıyı taraflı buluyorum --------------------->

[Ana Sayfa]  [İnsan]  [Yaşam]  [Türkiye]  [Politika] 
[Yorum]  [Dış Haberler]  [Ekonomi]  [Borsa/Finans] 
[Spor]  [Kültür/Sanat]  [Arka Sayfa]  [Yazarlar]


Abonelik Formu
Radikal-online'a ücretsiz olarak abone olup, yeniliklerden anında haberdar olmak istiyorsanız, lütfen aşağıya e-mail adresinizi yazınız




Yukarı Yukarı Çık
Geri Geri Dön

Radikal-online'ın
tüm hizmetlerinin listesi için tıklayınız


Bu konuya ait haber listesine dönmek için tıklayınız

Radikal-online Görüş ve düşüncelerinizi webadmin@radikal.com.tr adresine yazabilirsiniz. Bu sitedeki tüm sayfa ve uygulamalar her tarayıcı ile sorunsuz görüntülenebilir. RADİKAL-Online sitesi içerisinde yeralan tüm metin, resim ve diğer içeriğin hakları SİMGE Yayıncılık A.Ş'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı veya herhangi diğer bir elektronik ortamda (CD, Internet vs.) izinsiz kullanılamaz. İzin almadan kullanılması durumunda kanunuların elverdiği en yüksek ceza geçerli olacaktır. Tasarım ve uygulamalar: M. Serdar Kuzuloğlu.