|
İnsan
Yaşam
Türkiye
Politika
Yorum
Dış Haberler
Ekonomi
Borsa/Finans
Spor
Kültür/Sanat
Arka Sayfa
Yazarlar
Hava Durumu
Sanal Meydan
|
|
Vergi numarası için bankalar beklemedeANKARA - Kayıt dışı ekonomiyi izlemenin temel enstrümanı olarak düşünülen vergi kimlik numarasının, çek ve bonolara da yaygınlaştırılması kararlaştırılırken, bankacılık işlemleri sektörün giderek yükselen taleplerine karşılık ileri bir tarihe bırakıldı.
İlk etapta gelir ve kurumlar vergisi mükellefleriyle başlatılan tek vergi numarası uygulamasının yaygınlaştırılmasının ikinci ayağını ise bankacılık işlemleri oluşturacaktı. Yeni vergi yasasının geçmişle geleceğin bağlantısını kesmeyi hedeflediği Mali Milat'ın uygulandığı 30 Eylül'de bankacılık işlemlerinde başlatılması öngörülen vergi kimlik numarası uygulaması, sektörü sıkıntıya sokacağı gerekçesiyle yılbaşına bırakılmıştı. Yetkililer, yapılan çalışmaların tamamlandığını, belirli bir limit çerçevesinde başlatılacak vergi kimlik numarası uygulamasının, bankaların teknik zorlukları ve siyasi kararla ileri bir tarihe bırakıldığını söylediler.
Vergi kimlik numarası uygulaması ticari faaliyetlerin büyük bir bölümünü kapsayan çek ve bonolarla devam edecek. Yapılan çalışmalarla genişletilen vergi kimlik numarası uygulamasıyla bugüne kadar vergi dairelerinin 'kapsama alanına' giren vatandaş sayısının 10 milyonun üzerine çıktığı kaydedildi. (Radikal)
|
|
EKONOMİ FORUMU
Türkiye ve dünyadaki ekonomik gelişmeler hakkında okurlarımızın fikirleri, içeriğimizi daha da zenginleştiriyor. Sizin bu alanda bize katabilecekleriniz var mı? TIKLAYIN
|
|