Radikal-online | Yönetmene Mektup | Genel Haber Listesi | Standart Karakterler | Eski Sayılar | Künye
Radikal-online... Radikal-online  - Türkiye 7 Ocak 1999
Detayları için lütfen tıklayınız...
Reklam Değişim Ağı'na üye olarak sitenizi yüzbinlere tanıtabilirsiniz. Detayları için lütfen tıklayın
EKLERİMİZ : Sanal Alem | Radikal2 | Radikal Cumartesi
Abone Olun (e-mail)    

İnsan
Yaşam
Türkiye
Politika
Yorum
Dış Haberler
Ekonomi
Borsa/Finans
Spor
Kültür/Sanat
Arka Sayfa
Yazarlar
Hava Durumu
Sanal Meydan


Kürtçe TV'ye yeşil ışık

Dışişleri Bakanlığı, gazeteci İlnur Çevik ile KDP'nin ortak kurmak istediği Kürtçe TV'yi 'Türkiye'ye zarar vermediği sürece' engellememe eğiliminde
ANKARA - PKK'nın yayın organı Med TV ile uluslararası alanda amansız bir mücadele veren ve adeta köşe kapmaca oynayan Dışişleri Bakanlığı, 'özel girişim' çerçevesinde bir Kürt televizyonuna yeşil ışık yaktı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Necati Utkan, Turkish Daily News Gazetesi Sahibi İlnur Çevik ile KDP'nin ortak kurmayı tasarladığı Kürtçe TV (KTV) ile ilgili girişimin, Türkiye dışında özel bir girişimle başlatıldığını anımsatarak, Türkiye'ye zarar vermedikçe söz konusu TV kuruluşuna herhangi bir müdahale olmayacağını ima etti.
KTV ile ilgili soruları yanıtlayan Dışişleri Sözcüsü Utkan, söz konusu TV'nin Kuzey Irak'ta bir ortak girişim olarak kurulduğunu ifade ederek, bu girişim için Türk resmi kuruluşlarından destek sağlandığı yolunda herhangi bir bilgisi olmadığını söyledi. Yurtdışında yayın yapan kuruluşların engellenmesinin güçlüğüne dikkat çeken Utkan, bir soru üzerine terör propagandası yapmadığı sürece Türkiye'nin KTV'ye karşı çıkmayacağını söyledi. Utkan, İsviçre'nin Basel Kantonu'nda TRT-INT yayınlarının kablolu televizyondan çıkartılması ve yerine MED-TV'nin konulması nedeniyle diplomatik girişimler yapıldığını belirtti. İsviçre Büyükelçiliği Mazlahatgüzarı'nın önceki gün bakanlığa davet edildiğini anlatan Utkan, MED-TV yayınlarına derhal son verilmesinin istendiğini kaydetti. (Radikal)

Yukarıdaki yazı hakkındaki düşünceleriniz nedir?
Doyurucu   Yeterli   Yetersiz   Taraflı  
Bu anketlere katılan okuyucularımızın fikirlerini merak ediyor musunuz?

Yukarı Yukarı Çık Geri Geri Dön Bu konuya ait haber listesi
MERHABA '99

1998 yılını acısı ve tatlısıyla geride bırakıyoruz. Ancak yeniyılın heyecanı ile geçmişi hafızalardan silmemiz gerekmiyor. 1998'de neler vaadedildi, neler oldu, nele üzdü, neler sevindirdi? Neler olmalıydı, neler olmamalıydı? Görüşlerinizi bekliyoruz... TIKLAYIN

ANKET

Bitirmekte olduğumuz yıl içerisinde hem Türkiye'de hem de dünyada birçok gelişmeler yaşandı. Belki hepsi önemli ancak, sizin 1998 yılını ne ile hatırlayacağınızı öğrenmek istiyoruz. Anketimize katılmak çok kolay. Seçiminizi yapın ve yollayın... KATILMAK İÇİN TIKLAYIN



Ziyaret emek için lütfen tıklayın
Radikal-online... Milli Piyango ve Loto Sonuçları | Borsa Özel | Seri İlanlar | Adres Bankası | ICQ Kulübü |
Anket Sonuçları | Sohbet Odası | Elektronik Kartpostallar | Yardım Sayfası | VE DİĞERLERİ...

Bu sitedeki tüm sayfa ve uygulamalar her tarayıcı ile sorunsuz görüntülenebilir. RADİKAL-Online sitesi içerisinde yeralan tüm metin, resim ve diğer içeriğin hakları SİMGE Yayıncılık A.Ş'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı veya herhangi diğer bir elektronik ortamda (CD, Internet vs.) izinsiz kullanılamaz.
Radikal-online | Yönetmene Mektup | Genel Haber Listesi | Standart Karakterler | Eski Sayılar | Künye