|
İnsan
Yaşam
Türkiye
Politika
Yorum
Dış Haberler
Ekonomi
Borsa/Finans
Spor
Kültür/Sanat
Arka Sayfa
Yazarlar
Hava Durumu
Sanal Meydan
|
|
DTP'nin pembe hayali ANKARA - DTP, Sanayi Bakanı Yalım Erez, arkadaşları ve DEPAR'la kan değiştirmeye hazırlanıyor. Bütün hesaplarını 'seçimlerin ertelenmesi' üzerine kuran ve kısa sürede milletvekili sayısını 27'ye çıkarmayı planlayan DTP'liler önlerine de büyük bir hedef koydular: Cindoruk cumhurbaşkanı, Erez başbakan.
Bir dönem birlikte DYP'de siyaset yapan, her ikisi de partiden ihraç edilen Hüsamettin Cindoruk ve Yalım Erez kader birliği yapıyor. Yaklaşık bir hafta içinde DTP'ye geçmesi beklenen Erez'in ardından DEPAR'ın da DTP ile birleşeceği belirtildi. Bu nedenle DTP 20 gün içinde olağanüstü kongre yapacak. Kongrede, Erez ve DEPAR lideri Gökhan Çapoğlu'nun genel başkan yardımcılığına getirileceği, diğer katılanların da GİK'te yer alacağı belirtildi. Cindoruk da, "Ben de dahil herkes makam ve mevkiiden gerektiğinde vazgeçmeli" dedi.
Bu arada Cindoruk'un Erez'le, merkez sağda yeni bir parti oluşturma üzerine planlar yaptığı öğrenildi. Cindoruk dün DSP lideri Bülent Ecevit ile görüşmesinin ardından, Erez ile ilgili sorulara yanıt verdi. DTP lideri Cindoruk, "Erez'i partinize çağırdınız mı, flört hangi boyutta?" sorusunu, "Evleneceğiz. Bu konuda pazartesi günü bir açıklama yapacağım" diye yanıtladı.
Cindoruk, "Reis kim olacak?" sorusu üzerine de gülerek, "Bu çete mi?" dedi. Adalet Bakanı Hasan Denizkurdu ile DYP'den istifa eden Ünal Erkan'ın da DTP'ye geçip geçmeyeceklerine ilişkin soruya ise Cindoruk, "Durun bakalım. Evlenmeden çocuk olur mu?" yanıtını verdi. (Radikal)
|
|
TARTIŞMA
Radikal-online tüm okurlarının görüşlerine evsahipliği yapıyor. Gelin görüşlerinizi kafanızdan çıkarın ve milyonlarla paylaşın. Katılım çok basit. Ve bir tıklama uzağınızda... KATILMAK İÇİN TIKLAYIN
ANKET
İçinde bulunduğumuz dönemin en güncel konularını, anket bölümümüzde bulacaksınız. Sesinizi yükseltin ve kendinizi temsil edin. Internet bunun için en uygun ortam... KATILMAK İÇİN TIKLAYIN
|
|