Radikal-online | Yönetmene Mektup | Genel Haber Listesi | Standart Karakterler | Eski Sayılar | Künye
Radikal-online... Radikal-online  - Politika 27 Ocak 1999
Detayları için lütfen tıklayınız...
EKLERİMİZ : Sanal Alem | Radikal2 | Radikal Cumartesi
Abone Olun (e-mail)    

İnsan
Yaşam
Türkiye
Politika
Yorum
Dış Haberler
Ekonomi
Borsa/Finans
Spor
Kültür/Sanat
Arka Sayfa
Yazarlar
Hava Durumu
Sanal Meydan


Ortaklık bozuldu

56. hükümetin kuruluşunda izlenen politika nedeniyle araları açılan FP ile DYP, seçim sürecinde restleşti. Fazilet'in açık açık yaptığı eleştiriler DYP'lileri kızdırdı
YURDAGÜL ŞİMŞEK
ANKARA - DSP azınlık hükümetinin kurulması ve seçim sürecinin başlamasıyla birlikte eski ortaklar birbirlerine ters düştü. Çiller, 18 Nisan seçimleri için, Turgut Özal'ın ANAP'ı kurarken izlediği 'dört eğilimi birleştirme' politikasını benimsedi. Bölgelerin özelliklerine göre aday belirlemek isteyen Çiller, FP tabanını da hedef aldı. Necmettin Erbakan'ın yakın çevresi ve RP kökenlileri de partisine almayı hedefleyen Çiller, tarikatlara da 'yeşil ışık' yaktı.
Bu gelişmeler FP'nin tepkisine neden oldu. FP Genel Başkanı Recai Kutan'ın açıkça eski ortaklarını hedef alarak Çiller'i 56. hükümetin 'payandası' olarak nitelendirmesi ise DYP'de tepkiyle karşılandı. Bayram öncesi Çiller'in, Kutan'ı telefonla arayarak, FP'den gelen bu eleştirilerden duyduğu üzüntüyü dile getirdiği öğrenildi.

Çiller'den Kutan'a tehdit
Çiller'in, FP ile DYP arasında uzun süredir bir centilmenlik anlaşması olduğunu anımsatarak, "Biz bunu seçimler sırasında da sürdürmek istiyoruz. Ancak bizi eleştirmeye devam ederseniz ve bunu bozarsanız, tuzağa düşersiniz ve seçimlerde de bizim elimize büyük bir koz verirsiniz. Biz de çıkar Refahyol hükümetinin yıkılmasındaki hatalarınızı anlatırız" dediği öğrenildi. Kutan'ın ise Çiller'i Ecevit'e verdiği destekten dolayı eleştirdiği ve "Destek verdiğiniz bu hükümetin yıktığımız hükümetten ne farkı var?" diye sorduğu öğrenildi.
Çiller'in, Kutan'a Ecevit'e neden destek verdiklerini anlattığı ve "Biz FP ile gerginlik yaşamak istemiyoruz. Ama bunca fedakârlık yaptıktan sonra böyle bir muamele görmeyi de içimize sindiremeyiz" dediği ifade edildi. DYP yönetimi de RP ile hükümet ortaklığının
o günün şartlarından kaynaklandığını, kurulan 55. hükümete karşı da aynı çizgide muhalefet yapmak zorunda kaldıklarını ifade ederek, "Artık seçim sath-ı mailine girildi. Bundan sonra her parti yalnız. Biz de bütün partilere eşit mesafedeyiz. Buna FP de dahil" diye konuştu.
DYP yönetimi, meydanlarda 55. hükümetle birlikte FP ve CHP'nin de eleştirileceğini bildirdi. RP ve FP'nin 'adil düzen' felsefesi ile yola çıktıklarını anımsatan DYP'liler, "Refahyol hükümeti döneminde adil düzen vaatleri rejim bunalımına sebep oldu. Bunun üzerine adil düzenden de vazgeçmek zorunda kaldılar. Bütün bunlar halka anlatılacaktır. DYP din istismarının yapılmayacağı, herkesin rahat edeceği bir parti" diye konuştu.

Yukarıdaki yazı hakkındaki düşünceleriniz nedir?
Doyurucu   Yeterli   Yetersiz   Taraflı  
Bu anketlere katılan okuyucularımızın fikirlerini merak ediyor musunuz?

Yukarı Yukarı Çık Geri Geri Dön Bu konuya ait haber listesi
TARTIŞMA

Radikal-online tüm okurlarının görüşlerine evsahipliği yapıyor. Gelin görüşlerinizi kafanızdan çıkarın ve milyonlarla paylaşın. Katılım çok basit. Ve bir tıklama uzağınızda... KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

ANKET

İçinde bulunduğumuz dönemin en güncel konularını, anket bölümümüzde bulacaksınız. Sesinizi yükseltin ve kendinizi temsil edin. Internet bunun için en uygun ortam... KATILMAK İÇİN TIKLAYIN



Ziyaret emek için lütfen tıklayın
Radikal-online... Milli Piyango ve Loto Sonuçları | Borsa Özel | Seri İlanlar | Adres Bankası | ICQ Kulübü |
Anket Sonuçları | Sohbet Odası | Elektronik Kartpostallar | Yardım Sayfası | VE DİĞERLERİ...

Bu sitedeki tüm sayfa ve uygulamalar her tarayıcı ile sorunsuz görüntülenebilir. RADİKAL-Online sitesi içerisinde yeralan tüm metin, resim ve diğer içeriğin hakları SİMGE Yayıncılık A.Ş'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı veya herhangi diğer bir elektronik ortamda (CD, Internet vs.) izinsiz kullanılamaz.
Radikal-online | Yönetmene Mektup | Genel Haber Listesi | Standart Karakterler | Eski Sayılar | Künye