|
İnsan
Yaşam
Türkiye
Politika
Yorum
Dış Haberler
Ekonomi
Borsa/Finans
Spor
Kültür/Sanat
Arka Sayfa
Yazarlar
Hava Durumu
Sanal Meydan
|
|
Bursa'ya bahar geldiÇağlar'a ait Nergis, Polylen ve Sifaş'ta yeniden üretim için çalışmalara başlanırken, Bursa'daki bazı tekstil firmalarının Petkim'den yaptığı hammadde alımları arttı. Bunun sektörün rahatlamaya başladığının bir göstergesi olduğu belirtiliyor BURSA - Tekstil sektöründe yaşanan sıkıntı nedeniyle üretime ara veren ve yaklaşık 4 bin işçisi zorunlu izne çıkartılan Nergis Holding'e bağlı Nergis, Polylen ve SİFAŞ fabrikalarında yeniden üretime geçilmesi için çalışmalara başlandı. Türk-İş'e bağlı Teksif Sendikası Bursa Pilot Sanayi Şubesi yetkilileri, 15 Şubat'ta zorunlu izne çıkartılan 4 bin işçinin 1 Nisan'da işbaşı yapacaklarını belirterek, çalışanların bir an önce fabrikanın bacasının tütmesini beklediğini bildirdi. Bu arada, zorunlu izne çıkartılan işçilere 1-15 şubat tarihleri arasında yaptıkları çalışma karşılığı ücretlerinin ödendiğini, 22 Mart'ta ise işçilere, toplu iş sözleşme farklarıyla bayram ödeneklerinin verileceği bildirildi. Bu arada Bursa'daki bazı tekstil fabrikalarının Petkim'den sektörün hammaddesi olan ATP satın almaya başladıkları öğrenildi. Tekstil işçilerinden kampanya Tekstil sektöründe yaşanan krizin aşılması amacıyla Nergis Holdig bünyesindeki Yeşim Tekstil çalışanları, 'Çözüm ne olursa olsun, sonuç (önce insan) olsun' adı altında imza kampanyası başlattı.
Yapılan açıklamada, kampanyanın, tekstilde yaşanan sıkıntıları gündeme getirmek amacıyla başlatıldığına işaret edildi. Yeşim çalışanlarının, hükümeti, Uzakdoğu'dan gümrüksüz gelen tekstil ürünlerine uygulanan kotalara çözüm bulmaya davet edeceği belirtilen açıklamada, "Sıkıntı nedeniyle Bursa'da birçok firma kapatıldı, çalışanları işten çıkarıldı. Yeşim'de bunlar söz konusu değil. Ama, yarınlara güvenle bakmak ve huzurlu bir ortamda çalışabilmek amacıyla harekete geçiyoruz" denildi. Grev 15'inci gününde Bu arada Tekstil İşçileri Sendikası'nca 1 Mart'ta grev uygulaması başlatılan Sönmez Filament ile Sönmez Filament Genel Hizmetler'de grev devam ediyor. DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Marmara Bölge Temsilcisi Günay Onayman, 6 ay önce başlayan toplu iş sözleşme görüşmelerinde bir ilerleme sağlanamaması üzerine, grev uygulaması başlattıklarını hatırlattı.
Sözleşme görüşmelerinin bitmesinin bir anlamda piyasa koşullarının da düzelmesine bağlı olduğunu belirten Onayman, "Piyasa düzelirse, sözleşmenin imzalanacağından umutluyuz. Aksi durumda grevimizi sürdürmekte kararlıyız" dedi. Greve, yaklaşık 850 işçi katılıyor. (Radikal/aa)
|
| Tanıtım Linkleri |
Eğer bizi okuduktan sonra diğer Türkçe kaynaklara bakmak isterseniz, aşağıdan seçiminizi yapabilirsiniz:
- Sinema - Gösterimde olan ve gösterime girecek filmler, açıklamaları, detayları, tanıtım filmleri ve dahası
- Otomobil - Bir otomobil alma niyetindeyseniz, önce buraya uğrayın ve seçiminizi gözden geçirin
- En seçme kişisel sayfalar! - Eğer sıradan sayfalardan sıkıldıysanız, bir de bunları deneyin
- Internet sitesi yaptıracaklar - Eğer şirketinize bir sayfa yaptıracaksanız, tasarımcınızı buradan seçebilirsiniz
- Site Tanıtım Ağı - Bir siteniz varsa, burada tanıtımını bedava yapabilirisiniz. Gelin katılın!
- Dostluk Kulübü - Bini aşkın kişi sizi burada bekliyor
- Sanal Alem! - Bir şey yazmaya gerek var mı?
|
|
EKONOMİ FORUMU
Türkiye ve dünyadaki ekonomik gelişmeler hakkında okurlarımızın fikirleri, içeriğimizi daha da zenginleştiriyor. Sizin bu alanda bize katabilecekleriniz var mı? TIKLAYIN
|
|