|
İnsan
Yaşam
Türkiye
Politika
Yorum
Dış Haberler
Ekonomi
Borsa/Finans
Spor
Kültür/Sanat
Arka Sayfa
Yazarlar
Hava Durumu
Sanal Meydan
|
|
DYP mahkemeye gidiyor YURDAGÜL ŞİMŞEK
İÇEL/ANKARA - DYP, TBMM Başkanı Hikmet Çetin'in, küskünlerin verdiği 'devama' ilişkin önergeyi işleme koyarak hukuka aykırı davrandığı iddiasıyla, Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak. Çiller'in talimatı ile hukukçu milletvekillerinden Turhan Güven ve Ahmet İyimaya, Çetin'in, 'olağanüstü toplantı oturumunu hukuka aykırı yönettiği' gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurmak için hazırlıklara başladı.
DYP, Çetin'in genel görüşmenin reddedilmesinin ardından 'çalışmaların tamamlandığını' belirtmesine rağmen, küskünlerin verdiği 'devama' ilişkin önergeyi işleme koyarak hukuka aykırı davrandığını iddia ediyor. DYP, Anayasa Mahkemesi'ne başvurmaya karar verirse, küskünlere karşı zaman kazanmak için de öncelikle 'yürütmeyi durdurma' isteyecek. Erbakan yine reddetti Bu arada Çiller'in TBMM'nin çalışma kararı almasının ardından, geçen pazar günü, Erbakan'a yine 'elçi' gönderdiği belirlendi. Çiller'in, Erbakan'a, "Bu işten vazgeçin. Meşru zeminde yasakların kalkması için gerekeni yapacağım" dediği bildirildi. Çiller, Erbakan'dan, "Siyasette zaman kaybı olmaz. Fırsat buldun mu değerlendireceksin. Bu da bizim için fırsattır" yanıtı aldı. Erbakan'ın mesajına oldukça sinirlenen DYP lideri Tansu Çiller, TBMM'de gündeme gelecek hiçbir yasayı desteklememe kararı aldı.
|
| Tanıtım Linkleri |
Eğer bizi okuduktan sonra diğer Türkçe kaynaklara bakmak isterseniz, aşağıdan seçiminizi yapabilirsiniz:
- Sinema - Gösterimde olan ve gösterime girecek filmler, açıklamaları, detayları, tanıtım filmleri ve dahası
- Otomobil - Bir otomobil alma niyetindeyseniz, önce buraya uğrayın ve seçiminizi gözden geçirin
- En seçme kişisel sayfalar! - Eğer sıradan sayfalardan sıkıldıysanız, bir de bunları deneyin
- Internet sitesi yaptıracaklar - Eğer şirketinize bir sayfa yaptıracaksanız, tasarımcınızı buradan seçebilirsiniz
- Site Tanıtım Ağı - Bir siteniz varsa, burada tanıtımını bedava yapabilirisiniz. Gelin katılın!
- Dostluk Kulübü - Bini aşkın kişi sizi burada bekliyor
- Sanal Alem! - Bir şey yazmaya gerek var mı?
|
|
TARTIŞMA
Radikal-online tüm okurlarının görüşlerine evsahipliği yapıyor. Gelin görüşlerinizi kafanızdan çıkarın ve milyonlarla paylaşın. Katılım çok basit. Ve bir tıklama uzağınızda... KATILMAK İÇİN TIKLAYIN
ANKET
İçinde bulunduğumuz dönemin en güncel konularını, anket bölümümüzde bulacaksınız. Sesinizi yükseltin ve kendinizi temsil edin. Internet bunun için en uygun ortam... KATILMAK İÇİN TIKLAYIN
|
|