Radikal-online | Yönetmene Mektup | Genel Haber Listesi | Standart Karakterler | Eski Sayılar | Künye
Radikal-online... Radikal-online  - Politika 16 Mart 1999
Detayları için lütfen tıklayınız...
EKLERİMİZ : Sanal Alem | Radikal2 | Cumartesi
Abone Olun (e-mail)    

İnsan
Yaşam
Türkiye
Politika
Yorum
Dış Haberler
Ekonomi
Borsa/Finans
Spor
Kültür/Sanat
Arka Sayfa
Yazarlar
Hava Durumu
Sanal Meydan


Süreç nasıl işleyecek?

Anayasa ve TBMM İçtüzüğü'ne göre gensoru önergesi, bir siyasi parti grubu adına veya en az yirmi milletvekilinin imzasıyla verilebiliyor. Bu çerçevede küskün milletvekillerinin dün verdiği gensoruyu TBMM Başkanlığı üç gün içinde bastırarak üyelere dağıtmak zorunda. Dolayısıyla önerge en geç 18 Mart Perşembe gününe kadar bastırılıp dağıtılacak. Gensoru önergesinin üyelere dağıtılmasından itibaren on gün içinde gündeme alınıp alınmayacağının görüşülmesi gerekiyor. Gensorunun görüşülme günü ise ya danışma kurulunda veya grup önerisi ile Genel Kurul'da belirlenebiliyor. Eğer gensorunun 10 gün içinde gündeme alınıp alınmamasıyla ilgili görüşme günü konusunda anlaşma sağlanamazsa, TBMM Başkanlığı görüşme gününü re'sen tayin edebilecek. Bu görüşmede, ancak önerge sahiplerinden biri, siyasi parti grupları adına birer milletvekili, Bakanlar Kurulu adına başbakan veya bir bakan konuşabilecek.
Gensoru önergesinin gündeme alınmasına karar verilirse, görüşülme günü de belli edilecek. Ancak gensorunun görüşülmesi, gündeme alma kararının verildiği tarihten başlayarak iki gün geçmedikçe yapılamayacak ve yedi günden sonraya bırakılamayacak. Gensoru görüşmeleri sırasında üyelerin veya grupların verecekleri gerekçeli güvensizlik önergeleri (hükümetin düşmesine yönelik önerge) veya Bakanlar Kurulu'nun güven isteği, bir tam gün geçtikten sonra oylanacak.
Hükümetin veya bir bakanın düşürülmesi ise üye tam sayısının salt çoğunluğuyla mümkün. Oylamada ise yalnız güvensizlik oyları sayılıyor. Buna göre küskünlerin, gensoruyu gündeme aldırsa bile hükümeti düşürmek için 276 güvensizlik oyuna ihtiyaçları var.

Yukarıdaki yazı hakkındaki düşünceleriniz nedir?
Doyurucu   Yeterli   Yetersiz   Taraflı  
Bu anketlere katılan okuyucularımızın fikirlerini merak ediyor musunuz?

Yukarı Yukarı Çık Geri Geri Dön Bu konuya ait haber listesi

Tanıtım Linkleri
Eğer bizi okuduktan sonra diğer Türkçe kaynaklara bakmak isterseniz, aşağıdan seçiminizi yapabilirsiniz:
  • Sinema - Gösterimde olan ve gösterime girecek filmler, açıklamaları, detayları, tanıtım filmleri ve dahası
  • Otomobil - Bir otomobil alma niyetindeyseniz, önce buraya uğrayın ve seçiminizi gözden geçirin
  • En seçme kişisel sayfalar! - Eğer sıradan sayfalardan sıkıldıysanız, bir de bunları deneyin
  • Internet sitesi yaptıracaklar - Eğer şirketinize bir sayfa yaptıracaksanız, tasarımcınızı buradan seçebilirsiniz
  • Site Tanıtım Ağı - Bir siteniz varsa, burada tanıtımını bedava yapabilirisiniz. Gelin katılın!
  • Dostluk Kulübü - Bini aşkın kişi sizi burada bekliyor
  • Sanal Alem! - Bir şey yazmaya gerek var mı?

Otomobil Kulübü
Sanal Alem Otomobil Kulübü

TARTIŞMA

Radikal-online tüm okurlarının görüşlerine evsahipliği yapıyor. Gelin görüşlerinizi kafanızdan çıkarın ve milyonlarla paylaşın. Katılım çok basit. Ve bir tıklama uzağınızda... KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

ANKET

İçinde bulunduğumuz dönemin en güncel konularını, anket bölümümüzde bulacaksınız. Sesinizi yükseltin ve kendinizi temsil edin. Internet bunun için en uygun ortam... KATILMAK İÇİN TIKLAYIN



Radikal-online... Milli Piyango ve Loto Sonuçları | Borsa Özel | Seri İlanlar | Adres Bankası | ICQ Kulübü |
Anket Sonuçları | Sohbet Odası | Elektronik Kartpostallar | Yardım Sayfası | VE DİĞERLERİ...

Bu sitedeki tüm sayfa ve uygulamalar her tarayıcı ile sorunsuz görüntülenebilir. RADİKAL-Online sitesi içerisinde yeralan tüm metin, resim ve diğer içeriğin hakları SİMGE Yayıncılık A.Ş'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı veya herhangi diğer bir elektronik ortamda (CD, Internet vs.) izinsiz kullanılamaz.
Radikal-online | Yönetmene Mektup | Genel Haber Listesi | Standart Karakterler | Eski Sayılar | Künye