|
İnsan
Yaşam
Türkiye
Politika
Yorum
Dış Haberler
Ekonomi
Borsa/Finans
Spor
Kültür/Sanat
Arka Sayfa
Yazarlar
Hava Durumu
Anket
|
|
'Apo'nun can derdi Öcalan'ın mahkemede yaptığı açıklamalar kendisine ev sahipliği yapan Yunanistan ve Rusya dahil Batı basınını şaşırttı. Gazete haberlerinde, Öcalan'ın canını kurtarmaya çalıştığı vurgulandıİSTANBUL - Abdullah Öcalan'ın İmralı'da başlayan mahkemesi dünyanın önde gelen basın yayın organlarından geniş yer aldı. Haberlerde, Öcalan'ın idamdan kurtulmak için PKK'ya silahları bırakma çağrısı yapmsına dikkat çekildi.
TA NEA gazetesi, Yunan basınının Öcalan'ın açıklamaları karşısındaki şaşkınlığını özetledi. Gazete, Öcalan'ın tavrının tanınmayacak kadar değiştirdiğini yazdı.
EKSUSIA Öcalan'ın ip üstünde yürüyen cambaz misali bir taktik izlediğini belirtti.
ELEFTEROTIPIA Öcalan'ın hem şahsi hem de PKK'nın çıkarı için Kürt meselesinde siyasi bir çözüm için pazarlığa çalıştığını ileri sürdü.
İZVESTİYA başta olmak üzere Rus basını Öcalan'ın özür dilemesine geniş yer verdi. İzvestiya, davanın Öcalan'ın idamıyla sonuçlanabileceğini belirtti.
NEW YORK TİMES davanın sonucunun büyük ihtimalle Öcalan'ın suçlu bulunması ve idamı olacağını yazdı.
HERALD TRİBUNE Öcalan'ın sorgusunda söylediklerinin kendi avukatlarını bile şaşırttığını belirtti.
WASHINGTON POST, Öcalan'ın, 'canının bağışlanması için yalvarmasının ve Türk devletinin hizmetinde olduğunu söylemesinin' yandaşlarında hayal kırıklığı yarattığını yazdı.
THE GUARDIAN Öcalan'ın, idamının daha dikkatli düşünülmesini istemesine ve silahlı çatışmaya son verebileceğini belirtmesine dikkat çekti.
THE TIMES Öcalan'ın, 'ölümsüz
bir gerilla lideri' değil, 'yaşamı için pazarlık eden sıradan bir insan görüntüsü çizdiğini' vurguladı.
DIE WELT gazetesi Öcalan'ın özür
dilemesini şaşkınlıkla karşıladı.
Gazete, Öcalan'ın korku ve
tedirginlik içinde olduğunu belirtti.
BILD gazetesi manşetten verdiği
haberinde, Öcalan'ın açıklamasını daha önce kendisine verilen uyuşturucu etkisinde verdiğini ileri sürdü.
LIBERATION gazetesi, Öcalan'ın yaşamına karşılık, örgütünün teslimiyetini önerdiği vurgulandı. (Dış Haberler)
|
| Tanıtım Linkleri |
Eğer bizi okuduktan sonra diğer Türkçe kaynaklara bakmak isterseniz, aşağıdan seçiminizi yapabilirsiniz:
- Sinema - Gösterimde olan ve gösterime girecek filmler, açıklamaları, detayları, tanıtım filmleri ve dahası
- Otomobil - Bir otomobil alma niyetindeyseniz, önce buraya uğrayın ve seçiminizi gözden geçirin
- En seçme kişisel sayfalar! - Eğer sıradan sayfalardan sıkıldıysanız, bir de bunları deneyin
- Internet sitesi yaptıracaklar - Eğer şirketinize bir sayfa yaptıracaksanız, tasarımcınızı buradan seçebilirsiniz
- Site Tanıtım Ağı - Bir siteniz varsa, burada tanıtımını bedava yapabilirisiniz. Gelin katılın!
- Dostluk Kulübü - Binlerce kişi sizi burada bekliyor
|
|
| DESTEK |

Dünyadışı akıllı yaratıklara ulaşmamıza yardım edin! Bir tıklamanız yeterli...
SETI@HOME
|
|
|