Ana Sayfa | İletişim | Genel Haber Listesi | Standart Karakterler | Eski Sayılar | Künye
17 Temmuz 1999
Radikal-online... Yazarlar Radikal Geceleri Hiç Bitmiyor! Tıklayın!
Ziyaret etmek için lütfen tıklayın
EKLERİMİZ : Sanal Alem | Radikal2 | Cumartesi

İnsan
Yaşam
Türkiye
Politika
Yorum
Dış Haberler
Ekonomi
Borsa/Finans
Spor
Kültür/Sanat
Arka Sayfa
Yazarlar
Hava Durumu
Sanal Meydan
Anket


'Ateş, duman' ve 'cesaret'

Türkiye'de, kişi karalamanın en ilkel ve bilinen yolu, o kişi hakkında dedikodu yapmaktır. Dedikodu , doğru veya yanlış ve hatta eksik bilgilerden oluşturulur. Bilgiler doğru ise zamanla insanlar etrafa yayılan bu lafları kabul ederler. İşin en kötü tarafı da, yanlış ve kötü amaçla yayılan lafların, zamanla doğru olarak kabul edilme olanağıdır.
İki gün önce, "Kendini cesur bir yazar sanıyorsan, neden Türkiye Milli Olimpiyad Komitesi'ndeki pislikleri yaz mıyorsun?" diyerek beni gaza getirmek isteyen bir kişi, kendi cesareti olmadığından dolayı, bana imzasız ve çekildiği numara belli olmayan bir faks yolladı. İşin ilginç tarafı, kin ve nefret taşıyan bu yazının, hemen tümüyle yanlış ve eksik bilgilerle dolu olması. Olimpiyad yapmak için aday olan kentlerin seçiminde kimin nasıl bir rol aldığını dahi bilmeyen bu müfteri (iftira eden kişi), IOC'de oy veren kişi olan Sinan Erdem'in 1996 Olimpiyadları için, İstanbul'un adaylığının ortalarda konuşulmadığı 1990 yılında Atina'yı desteklediğini, 2000 yılındaki seçimde, normal olarak İstanbul'a oy verdiğini ve 2004 için de komisyon tarafından ilk oylamada İstanbul'un elenmesinden sonraki son oylamada Roma için oy kullandığını dahi bilmeyen bir kişi olmalı.
'Ateş olmayan yerden duman çıkmaz' atasözü, her olaya uygulanan bir kavram değil dir. Pek kestiremediğim bir nedenle kaleme alındığına inandığım bu iftira bildirisinde, bu konuda hiçbir yetkisi ve yaptırım gücü olmayan TMOK Genel Sekreteri Togay Bayatlı'ya stad konusunda çamur atılırken, 2004 Oyunları'nın Atina'ya verilmesinde, oyunu Atina için kullandığı iddia edilen Sinan Erdem'e de yükleniliyor.
Ben, kimsenin savunucusu veya düşmanı değilim. Ben, gerçekten yanayım. Sinan Erdem, 1990'da Tokyo'da Atina'ya oy verirken, orada bulunan tek Türk gazetecisi olarak söyleyebileceğim husus gayet kısa olacak. Sinan, Atlanta'nın tüm baskısına rağmen, oyunu Atina'ya vereceğini ilan etmişti. Amacı, İstanbul'da da bir olimpiyad yapılması imkanı yaratılırsa, Atina'nın desteğini almak ve olimpiyadların 100. yıldönümünde olimpiyadları, bu büyük spor şenliğinde çıktığı yerde yapılmasına katkıda bulunmaktı. IOC'deki iki Yunan spor adamı, 2000 yılı oylamasına gelindiğinde, biri İstanbul'a, diğeri de başka bir kente oy vererek, Sinan'ın gösterdiği spor anlayışına pek de iyi bir karşılık vermemişlerdi.
Bana imzasız bir faks çekecek kadar 'cesur' olabilen bu kişi, "IOC'deki pislikleri yazarken, neden TMOK'taki rezaletleri yazmıyorsun?" diyerek, beni tahrik etmek istiyor. Oylama prosedürünü gayet iyi bilen bir kişi olan bu satırların yazarı, imzasını atma cesaretini gösteremeden, tümüyle çarpık saptamalarla dolu bir faks gönderen bu kişinin, TMOK'a çamur atma çabasına alet olamaz.
"Bu çirkinlikleri yazın. Yoksa kağıttan kaplan, palavra kahraman olmaktan öteye gidemezsiniz. Soyadınız da 'Yokyürek' olur" diyen bu kişiyi desteklemek yerine onu kamuoyunun ortasına bırakıyorum. Bakalım, kendisi ne kadar yürekli olduğunu ispat etsin diye! Benim soyadım ise her zaman Koryürek olarak kalacaktır. Bu da böyle biline!

Yukarıdaki yazı hakkındaki düşünceleriniz nedir?
Doyurucu   Yeterli   Yetersiz   Taraflı  
Bu anketlere katılan okuyucularımızın fikirlerini merak ediyor musunuz?

Yukarı Yukarı Çık Geri Geri Dön
Bu konuya ait haber listesi
İstanbul Uluslararası Festivalleri

DESTEK
seti@home
Dünyadışı akıllı yaratıklara ulaşmamıza yardım edin!
  • Detaylı Haberi
  • Ana Sayfası
  • Yükle ve Katıl!


  • Ziyaret etmek için lütfen tıklayın
    Radikal-online... Bu sitedeki tüm sayfa ve uygulamalar her tarayıcı ile sorunsuz görüntülenebilir. RADİKAL-Online sitesi içerisinde yeralan tüm metin, resim ve diğer içeriğin hakları SİMGE Yayıncılık A.Ş'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı veya herhangi diğer bir elektronik ortamda (CD, Internet vs.) izinsiz kullanılamaz. Sitemiz içerisindeki tüm sayfalar, tüm tarayıcı ve çözünürlük altında sorunsuz olarak görüntülenebilir.
    Ana Sayfa | İletişim | Genel Haber Listesi | Standart Karakterler | Eski Sayılar | Künye