|
İnsan
Yaşam
Türkiye
Politika
Yorum
Dış Haberler
Ekonomi
Borsa/Finans
Spor
Kültür/Sanat
Arka Sayfa
Yazarlar
Hava Durumu
Sanal Meydan
Anket
|
|
Terör kovaladı deprem yakaladıÖZGÜR GÖKMEN / ESRA KURT
İSTANBUL - Tunceli'deki köylerinden terör nedeniyle Gebze'ye göç etmişti Bal ailesi. Yakılan köylerinden 4 yıl önce 10 çocuğuyla birlikte gelen aile, üç gündür deprem enkazının altında çocuklarını arıyor. Avcılar'da bir apartmanın altında bulunan oto yıkama garajı, ailesini geçindirmek için İstanbul'a gelen 23 yaşındaki Erdal ve 15 yaşındaki Özcan'ın mezarı oldu.
Depremin, Avcılar'ı neredeyse yıktığını televizyonlardan öğrenen anne Besme, baba Şükrü, abla Aynur, apar topar İstanbul'a koştu. Çocuklarının çalıştığı ve geceleri de kaldığı işyerlerine gelen aile, bir anda gördükleri manzara karşısında şoka uğradı. Evlatlarının, ailenin geçimini sağlamak için gece-gündüz didindiği, 5 katlı bir binanın altındaki garaj, yerle bir olmuştu. Anne, baba ve abla, depremin olduğu günden bugüne kadar geçen süre boyunca enkazı kaldıracak bir araç gelmeyince, yalnızca yaktıkları ağıtlara sığındı.
Tam üç gün boyunca iki evladından iyi ya da kötü bir haber almak, enkazın altından onlara ait bir parça görmek için acı ve umutla bekleyen anne-baba, kendilerini yerden yere atarak sinir krizleri geçirdi. Tüm deprem bölgelerinde olduğu gibi buraya da ekiplerin geç gelmesi ve üç gün boyunca enkaz altındakilere ulaşılamaması, aile fertlerinin acılarını daha da artırdı. Oğullarının artık bir enkaz haline gelen işyeri önünde ağıt yakan anne Besme Bal, memleketlerinden Gebze'ye göç etmek zorunda oluşlarını büyük bir öfkeyle dile getirdi. Anne Bal, "Köyümüz tamamen boşaltıldı. Biz de Gebze'ye göç etmek zorunda kaldık. Davarlarımızı satarak Gebze'den bir ev aldık. İki oğlum, ailenin geçimini sağlamak için İstanbul'a geldi. O nedenle çocuklarımla sık görüşemiyordum. Köyümüzde olsaydık bunları yaşamazdık" diyor.
Evlatlarının ardından ağıt yakan acılı anne, bir yandan da kızı Aynur'u teselli etmeye çalışıyor.
Kardeşlerinden bir haber alamamanın acısıyla sürekli gözyaşı döken ve sinir krizi geçiren abla Aynur zor teskin edildi.
|
|
|
|