Ana Sayfa | İletişim | Genel Haber Listesi | Standart Karakterler | Eski Sayılar | Künye
25 Ağustos 1999
Radikal-online... Türkiye Radikal Geceleri Hiç Bitmiyor! Tıklayın!
Ziyaret etmek için lütfen tıklayın
EKLERİMİZ : Sanal Alem | Radikal2 | Cumartesi

İnsan
Yaşam
Türkiye
Politika
Yorum
Dış Haberler
Ekonomi
Borsa/Finans
Spor
Kültür/Sanat
Arka Sayfa
Yazarlar
Hava Durumu
Sanal Meydan
Anket


Yıkık minare korkutuyor

Avcılar Belediye Başkanı Değirmenci, Kalkandelen Camisi'nin ağır hasar gören minaresinin yıktırılmaması için tehdit edildiğini söyledi
Haber ResmiESRA KURT
İSTANBUL - Avcılar Denizköşkler Mahallesi Turha Sokak'ta bulunan Kalkandelen Camisi'nin, deprem sırasında hasar gören ve çevresi için büyük tehlike oluşturan minaresini yıkmak için harekete geçen Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, aşırı dinci çevrelerin yıkımı engellemek kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. Değirmenci, aşırı dincilerin, 'Cami yıkan başkan' progandasıyla insanları etkilemeye çalıştıklarını da söyledi.
Minaresinin kubbe kısmı deprem sırasında yıkılan Kalkandelen Camisi'nin minaresinin geri kalan kısmı da ortasındaki çatlaklardan dolayı çevredeki binalar için büyük tehlike oluştuyor. Minareden kimi zaman kopan taşlar yoldan geçen insanlar için büyük tehdit oluştururken, çevredeki insanlar korkudan evlerine giremiyor.
Mahalledeki vatandaşların talebi üzerine tehlike saçan minareyi yıkmak için bir vinç gönderen Değirmenci, bu hareketinden sonra minarenin yıkılmasına karşı çıkan aşırı dinci kimi çevrelerin tehditleriyle karşılaşmış. "Minarenin bir taşına dokunamazsın" şeklinde tehditler savuran aşırı dincilere karşın Değirmenci, minarenin kesinlikle yıkılacağını söyledi. Mahalle halkı adına konuşan Asiye Sevimli ve Ayhan Taş, minarenin her an binalarının üzerine çökebileceğini vurguladı.
Caminin Kalkandele Camisi Koruma Yaşatma Derneği tarafından yapıldığını söyleyen Sevimli, cami imamının da minarenin yıkılmasından yana olduğunu belirterek, Değirmenci'yi engellemeye çalışların dini duyguları suiistimal eden kişiler olduğunu belirtti. Sevimli, ayrıca camiyi yapanların malzemeden çaldıklarını da iddia etti.

Yukarıdaki yazı hakkındaki düşünceleriniz nedir?
Doyurucu   Yeterli   Yetersiz   Taraflı   Oyumu Yolla
Bu anketlere katılan okuyucularımızın fikirlerini merak ediyor musunuz?

Yukarı Yukarı Çık Geri Geri Dön
Bu konuya ait haber listesi
İstanbul Uluslararası Festivalleri

DESTEK
seti@home
Dünyadışı akıllı yaratıklara ulaşmamıza yardım edin!
  • Detaylı Haberi
  • Ana Sayfası
  • Yükle ve Katıl!


  • Ziyaret etmek için lütfen tıklayın
    Radikal-online... Bu sitedeki tüm sayfa ve uygulamalar her tarayıcı ile sorunsuz görüntülenebilir. RADİKAL-Online sitesi içerisinde yeralan tüm metin, resim ve diğer içeriğin hakları SİMGE Yayıncılık A.Ş'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı veya herhangi diğer bir elektronik ortamda (CD, Internet vs.) izinsiz kullanılamaz. Sitemiz içerisindeki tüm sayfalar, tüm tarayıcı ve çözünürlük altında sorunsuz olarak görüntülenebilir.
    Ana Sayfa | İletişim | Genel Haber Listesi | Standart Karakterler | Eski Sayılar | Künye