Ana Sayfa | İletişim | Genel Haber Listesi | Standart Karakterler | Eski Sayılar | Künye
27 Ekim 1999
Radikal-online... Spor SON
DAKİKA!

Ziyaret etmek için lütfen tıklayın
EKLERİMİZ : Sanal Alem | Radikal2 | Cumartesi

İnsan
Yaşam
Türkiye
Politika
Yorum
Dış Haberler
Ekonomi
Borsa/Finans
Spor
Kültür/Sanat
Arka Sayfa
Yazarlar
Hava Durumu
Sanal Meydan
Son Dakika

Acayip eğlendiler

Gölcük Mehmetçik Çadırkenti'ndeki deprem çocukları, TMOK'un "Eğlenceli Atletizm Projesi" kapsamında neşeli saatler yaşadılar. Günboyunca yarışarak rehabilite olan miniklere anne ve babaları da alkış tuttular
Haber ResmiÖmer ALTAY
GÖLCÜK - 17 Ağustos depremiyle yaşamları altüst olan Çadırkent çocukları, oyun ağırlıklı sporla eğlenceli saatler yaşadılar.
İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu (HDK) ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) düzenlediği "Eğlenceli Atletizm Projesi"nin ilk uygulaması Gölcük Mehmetçik Çadırkenti'nde yapıldı. Çevre çadırkentlerden de otobüslerle taşınan çocukların oyun parkurunda neşe dolu çığlıkları yankılandı.
İngiltere Atletizm Federasyonu'na mensup eğitmenler John Woodcock ile Keith Hancock'un denetiminde gruplar halinde yarıştırılan çocuklar, zikzaklar çizerek koştular, plastik tünellerin içinden geçtiler, engelleri atladılar. Temel olarak çocukları oyun yoluyla spora özendirerek eğitmek, birlik, kardeşlik, arkadaşlık duygularını geliştirmeyi amaçlayan Eğlenceli Atletizm Projesi'nde çocuklar yarışarak rehabilite olurken, onları izleyen anne babaları da alkış tuttular.

Gönüllü eğitimciler de katıldı
Temsa Otomotiv'le Coca - Cola'nın sponsorluğunda düzenlenen Eğlenceli Atletizm Kumpanyası'nda TMOK Spor Direktörü Neşe Gündoğan ile Yönetim Direktörü Gülboy Yakupoğlu arzulanan havayı ilk günde yakaladıklarını belirterek, "Sporla yalnızca çocuklara değil, anne - babalarına da deprem acısını unutturduk, Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu Kulübü'nden de gönüllü eğitimcilerin katkısıyla, tüm deprem merkezlerinde çocukları sporla rehabilite edeceğiz" diye konuştu.
25-30 Ekim günlerinde yapılması programlanan 'Eğlenceli Atletizm Turu'nda, gezici otobüsün bundan sonraki durakları Derince Yenikent, Kocaeli Doğukışla, Fuar Alanı, Cephanelik, Sakarya Emirdağ, Dernek Kırığı, Bezek Adliye Köyü ve Yalova TİGEM Çadırkentleri olacak. İngiliz uzmanlar, gönüllü eğitimcilerimizle yürütecekleri spor turunun ardından, beraberinde getirdikleri malzemeleri deprem bölgesine bağışlayacaklar. Kötü hava koşullarında sahra çadırlarında da uygulanması mümkün olan Eğlenceli Atletizm Projesi'nin, gezici otobüs bölgeden ayrılmasından sonra yerel birimlerce sürdürüleceği belirtildi.


Yukarı Yukarı Çık Geri Geri Dön

Bu konuya ait diğer haberleri okumak için tıklayın
İstanbul Uluslararası Festivalleri

Taraftar Forumu
Fenerbahçe
Galatasaray
Beşiktaş
Trabzonspor


Ziyaret etmek için lütfen tıklayın
Radikal-online... RADİKAL-Online sitesi içerisinde yeralan tüm metin, resim ve diğer içeriğin hakları SİMGE Yayıncılık A.Ş'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı veya herhangi diğer bir elektronik ortamda (CD, Internet vs.) izinsiz kullanılamaz. Sitemiz içerisindeki tüm sayfalar, tüm tarayıcı ve çözünürlük altında sorunsuz olarak görüntülenebilir.
Ana Sayfa | İletişim | Genel Haber Listesi | Standart Karakterler | Eski Sayılar | Künye