Ana Sayfa | İletişim | Genel Haber Listesi | Standart Karakterler | Eski Sayılar | Künye
27 Ekim 1999
Radikal-online... Türkiye SON
DAKİKA!

Ziyaret etmek için lütfen tıklayın
EKLERİMİZ : Sanal Alem | Radikal2 | Cumartesi

İnsan
Yaşam
Türkiye
Politika
Yorum
Dış Haberler
Ekonomi
Borsa/Finans
Spor
Kültür/Sanat
Arka Sayfa
Yazarlar
Hava Durumu
Sanal Meydan
Son Dakika

Kızılay Erzincan'da da uyarılmış

TBMM Deprem Komisyonu'nun DSP'li üyesi Hasan Suna, Kızılay'ın Erzincan depremi sonrasında da iyi sınav veremediğini söyledi. Suna, Kızılay'ın dönemin Erzincan Valisi Yazıcıoğlu tarafından uyarıldığını belirtti
ANKARA - Marmara Bölgesi depremini araştırmak üzere kurulan TBMM Deprem Komisyonu'nda konuşan DSP milletvekili, Hasan Suna Kızılay'ın Erzincan depreminde de uyarıldığını söyledi. ANAP'lı Yaşar Dedelek de Kızılay'ın kuruluş yasasının değiştirilmesini istedi.
Deprem Araştırma Komisyonu, Atilla Mutman'ın yurtdışında bulunduğundan, DYP'li Teoman Özalp başkanlığında toplandı. DSP'li Suna, komisyona Erzincan'da yaptıkları incelemeler hakkında bilgi verirken, depremden sonra bu şehirde yapılan çalışmaların göğsünü kabarttığını belirterek, şunları söyledi:
"Burada yapılan çalışmalar göğsümü kabarttı ve devletime güvenimi artırdı. Depremden sonra her şey bilimsel olarak ele alınmış ve çağdaş bir şehir yaratılmış. Aynı titiz ve bilimsel çalışmanın Marmara'daki deprem bölgesinde de yapılacağına inanıyorum."
Suna, 1992'de yaşanan Erzincan depremi sırasında valiliğin Kızılay'dan 60 bin çadır talep ettiğini anımsatarak, "Ancak buraya bir kısmı yabancı çadır olmak üzere 20 bin çadır gönderildi" dedi. Suna, Kızılay'ın o zaman Erzincan Valisi Recep Yazıcıoğlu tarafından uyarıldığını, bu uyarı yazısında, 'Şimdi 60 bin çadır talebini karşılayamıyorsunuz, yarın büyük şehirlerde bir felaket olursa ne yapacaksınız? Böyle bir felakete hazırlık olarak, elinizde en az 1 milyon çadır stokunuz bulunmalı' denildiğini aktardı. Bunun üzerine Başkan Özalp de, "Kızılay sadece Marmara'da değil, Erzincan'da da sınıfta kaldı" değerlendirmesinde bulundu.
ANAP'lı Yaşar Dedelek ise hükümete, Kızılay kuruluş yasasının değiştirilmesi ve geçmişteki İmar ve İskan Bakanlığı'nın işlevini üstelenecek, afet işleri müşteşarlığı veya bakanlığı kurulmasının tavsiye edilmesini istedi.
MHP Kocaeli Milletvekili Cumalı Durmuş da, kamuoyunda 'süper vali' olarak bilinen Marmara deprem bölgesinde yürürlüğe konulan koordinatör vali uygulamasının bölgede yetki karmaşına yol açtığını belirterek, "Bence koordinatör valiye gerek yok" dedi. (Radikal)


Sizleri de dinlemek istiyoruz
Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunları, sıkıntıları ve çözümleri hakkında fikirleriniz var mı? Bunları bizimle paylaşmak ister miydiniz? Radikal-online Sanal Meydan size kapılarını açıyor. Sessiz kalmayın! Politika, Ekonomi, Genel Tartışmalar...

Yukarı Yukarı Çık Geri Geri Dön

Bu konuya ait diğer haberleri okumak için tıklayın
İstanbul Uluslararası Festivalleri

DEPREM
HATTI

REKLAM
TARİFESİ

Radikal-online'da reklam vererek yüz binlere ulaşmak istemez misiniz? Tıklayın...

Ziyaret etmek için lütfen tıklayın
Radikal-online... RADİKAL-Online sitesi içerisinde yeralan tüm metin, resim ve diğer içeriğin hakları SİMGE Yayıncılık A.Ş'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı veya herhangi diğer bir elektronik ortamda (CD, Internet vs.) izinsiz kullanılamaz. Sitemiz içerisindeki tüm sayfalar, tüm tarayıcı ve çözünürlük altında sorunsuz olarak görüntülenebilir.
Ana Sayfa | İletişim | Genel Haber Listesi | Standart Karakterler | Eski Sayılar | Künye