|
İnsan
Yaşam
Türkiye
Politika
Yorum
Dış Haberler
Ekonomi
Borsa/Finans
Spor
Kültür/Sanat
Arka Sayfa
Yazarlar
Hava Durumu
Sanal Meydan
Son Dakika
|
İstanbul'a deprem güvencesiİstanbul Belediye Başkanı Gürtuna, olası bir İstanbul depremi için her türlü önlemin alındığını söyledi. Gürtuna, barajların yıkılmayacağını, doğalgaz yangınlarının çıkmayacağını garanti etti İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, olası bir İstanbul depreminde barajların yıkılmayacağını, su borularının patlamayacağını, doğalgaz yangınlarının çıkmayacağını garanti etti. Belediyenin hazırlıklarını sürdürdüğünü belirten Gürtuna, "Ama yalnızca belediyenin değil, bütün kamu birimlerinin ve vatandaşların hazır olması gerek" dedi.
Olası bir depremde doğalgaz yangınlarını önlemek için her binaya regülatör koyduklarını anlatan Gürtuna, "Ayrıca Esenyurt ve Pendik'teki otomatik ana vanalar da bir depremde, otomatik olarak çalışacak ve gazı kesecek" dedi. Korkulduğu gibi barajların yıkılmayacağını, su borularının da patlamayacağını öne süren Gürtuna, yolların kapanabileceği olasılığına karşı alternatif yolların belirlendiğini ve helikopterler için parklarda pistler yapılmaya başlanacağını söyledi. İtfaiye bünyesinde daimi Afet Yönetim Merkezi kurduklarını anlatan Gürtuna, okul, hastane, iş merkezi gibi binaların da az katlı inşa edilmesi için prensip kararı aldıklarını anlattı.
Gürtuna, Massachusetts Instute of Technology Yerbilimleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nafi Toksöz başkanlığında oluşturulan bilim kurulunun da kentin risk analizlerini yapacağını söyledi. (Radikal)
|
Bu konuya ait diğer haberleri okumak için tıklayın
|
|