Ana Sayfa | İletişim | Genel Haber Listesi | Standart Karakterler | Eski Sayılar | Künye 24 Kasım 1999
Radikal-online... Türkiye SON
DAKİKA!

EKLERİMİZ : Sanal Alem | Radikal2 | Cumartesi

İnsan
Yaşam
Türkiye
Politika
Yorum
Dış Haberler
Ekonomi
Borsa/Finans
Spor
Kültür/Sanat
Arka Sayfa
Yazarlar
Hava Durumu
Sanal Meydan
Son Dakika

DEPREM
HATTI

Doğan: AGİT gözaltıları hayali

ANKARA - Türkiye Gazete Sahipleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Ersöz, İstanbul'daki Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) toplantısı öncesinde 100 gazetecinin gözaltına alındığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu
Başkanı Aydın Doğan ise bu haberlerin 'kasıtlı, yanlış ve yalan' olduğunu belirtti.
Dünya Gazete Yayıncıları Birliği'nin (WAN) Lizbon'daki yönetim kurulu toplantısına katılan Ersöz, "Yönetim kuruluna sunulan bilgilerin kaynağını araştırdık. Türk yetkililer, gözaltına alınan kişiler arasında hiçbir gazetecinin bulunmadığını söyledi" dedi.

'Biz karşı çıkardık'
Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan da WAN yetkilisinin iddiasını esefle dinlediğini belirtti. Doğan, "Dün bu salonda profesyonel bir WAN yetkilisinin Basın Özgürlük Komitesi adına yaptığı gerçekdışı konuşmayı ve verdiği hayali rakamları esefle dinledim. WAN sekretaryasının yaklaşık 47 yıldır Türkiye'de üyesi bulunan ve her türlü vecibelerini yerine getiren bir derneğe karşı hiçbir bilgi vermeksizin böyle gerçekdışı bir konuşmaya nasıl müsaade ettiğini anlamakta zorluk çekiyorum" diye konuştu. AGİT öncesinde Türkiye'de 100 gazetecinin soruşturma, gözaltına alınma veya tutuklanma haberlerinin kasıtlı, yanlış ve yalan olduğunu vurgulayan Doğan şunları söyledi:
"Toplantıyı izlemek için Türkiye'ye gelen 500 civarında medya mensubunun böyle bir uygulamadan neden haberi olmamıştır? Türkiye'de 100 gazetecinin tutuklanması gibi bir uygulama şayet gerçek olsaydı, bu hususa ilk benim basın kuruluşlarım karşı çıkardı. WAN ciddi ve saygın bir kuruluştur.
WAN Basın ve Özgürlük Komitesi adına konuşan kişi, hakkında işlem yapıldığı iddia edilen 100 gazetecinin isimlerini WAN yönetimine ve kamuoyuna vermek zorundadır. İspatlanacak gerçeklere karşı saygılı olmaya hazırız. Aksi halde kendisini ve kaynağını yalan haber vermekle sorumlu tutacağız ve bunu hep dile getireceğiz."
Dünya Gazete Yayıncıları Birliği'nin önceki gün Lizbon'daki yönetim kurulu toplantısına sunulan bir raporda, 'AGİT öncesinde Türkiye'de 100'e yakın gazetecinin gözaltına alındığı ve bu bilginin Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü tarafından verildiği' iddia edilmişti. (Radikal)


Yukarı Yukarı Çık ">Geri ">Geri Dön

Bu konuya ait diğer haberleri okumak için tıklayın


Reklam Tarifesi

Radikal-online... RADİKAL-Online sitesi içerisinde yeralan tüm metin, resim ve diğer içeriğin hakları SİMGE Yayıncılık A.Ş'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı veya herhangi diğer bir elektronik ortamda (CD, Internet vs.) izinsiz kullanılamaz. Sitemiz içerisindeki tüm sayfalar, tüm tarayıcı ve çözünürlük altında sorunsuz olarak görüntülenebilir.
Ana Sayfa | İletişim | Genel Haber Listesi | Standart Karakterler | Eski Sayılar | Künye