Radikal-çevrimiçi Ana Sayfa | İnsan | Yaşam | Türkiye | Politika | Yorum | Dış Haberler | Ekonomi | Borsa/Finans | Spor | Kültür/Sanat | Arka Sayfa | Yazarlar

17 Mart 2000

Rover'a müşteri çıktı

Alman BMW'nin, İngiliz Rover'ı Londralı sermaye grubu Alchemy Partners'a satacağı açıklandı. Rover'a biçilen değer ise henüz sır
Haber ResmiFRANKFURT - Alman otomotiv devi BMW zarardaki şirketi Rover Otomobil'i Londra merkezli bir sermaye grubu olan Alchemy Partners'a satacağını açıkladı. Satış haberi üzerine Frankfurt Borsası'nda BMW hisseleri perşembe günü sabah seansının ilk saatlerinde yüzde 4'ün üzerinde değer kazandı. BMW Denetleme Kurulu'nun perşembe akşam saatlerinde gazete baskıya girerken toplanarak devir anlaşmasının onaylaması bekleniyordu. Rover, BMW grubuna geçtiği altı yıl içinde zarardan kurtulamayarak grubun imajına ve kârlılığına ciddi darbe vurmuştu. Kulislerde BMW'nin Alchemy Partners'a Rover için ciddi bir meblağ ödendiği fısıldanıyor.

Renault'ya Fransız başkan
Bu arada girdiği ağır borç yükünden kurtulmak için, Fransız Renault'nun ortaklık teklifini kabul eden Japonya'nın ikinci büyük otomotiv markası Nissan'ın başkanlığına Fransız Carlos Ghosn'un getirileceği bildirildi. (Radikal/aa)


Radikal internet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları Doğan Gazetecilik A.Ş.'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.