Radikal-çevrimiçi Ana Sayfa | İnsan | Yaşam | Türkiye | Politika | Yorum | Dış Haberler | Ekonomi | Borsa/Finans | Spor | Kültür/Sanat | Arka Sayfa | Yazarlar

17 Mart 2000

Köye dönen olmadı

Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz, köye dönüş projesinde yeterli adımların atılamadığını, teşvik gerektiğini söyledi
ANKARA - Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz, terör ve ekonomik kaygılar nedeniyle büyük şehirlere göç eden insanların köylerine dönmeyi 'cazip' bulmadıklarını ifade etti. Yılmaz, köye dönüş projelerini cazip hale getirmek için 'teşviklerin' kapsamının genişletileceğini bildirdi.
ANAP Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, yıllardır gündemde olan köye dönüş ve rehabilitasyon projesi çerçevesinde Bingöl'e kaç kişinin dönüş yaptığını sordu. Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz, Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi'nin amacının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terk edilen veya güvenlik nedeniyle boşaltılan, köy, mezra, mahalle ve kom gibi yerleşim birimlerini canlandırmak ve önceden buralarda yaşayan insanlarımızı yeniden eski yerlerine götürmek olduğunu anlattı. Bu çerçevede Bingöl'de 1998 yılında Yedisu ilçesinden Koşan, Karapolat, Karaoluk, Genç ilçesinden Şehittepe, Kığı ilçesinden Demirkanat, Yukarıserinyer, ölmez Merkez ilçesinden Alıncık Köyü olmak üzere toplam sekiz köyün programa alındığını vurgulayan Yılmaz, "Ancak anılan yılda proje kredili yöntemle yapılması planlandığından dönmek isteyen ailelerce cazip bulunmamış ve herhangi bir işlem yapılmamıştır" dedi.
Bakan Yılmaz, halen valilik ve güvenlik güçlerince yeni yerleşim yeri ara- ma çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, geçtiğimiz yıl Bingöl iline ayrılan 76 milyar liralık ödeneğin bu yıl kullanılacağını ifade etti. (Radikal)


Radikal internet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları Doğan Gazetecilik A.Ş.'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.