Radikal-çevrimiçi Ana Sayfa | İnsan | Yaşam | Türkiye | Politika | Yorum | Dış Haberler | Ekonomi | Borsa/Finans | Spor | Kültür/Sanat | Arka Sayfa | Yazarlar

17 Mart 2000

Sydney'de güvenlik alarmı

Avustralya'nın Sydney kentinde Eylül ayında başlayacak olan Olimpiyat Oyunları'na az bir süre kala bütün çalışmalar güvenlik üzerine yoğunlaştırdı.
Hükümet yetkilileri, bu çerçevede 43 milyon ABD tutarında bir bütçe ayrıldığını ve 4 binin üzerinde askerin de görev yapacağını kaydettiler. Savunma Bakanı John Moore, Avustralya'nın özel komando ekibinin Mayıs ayından itibaren ön hazırlık çalışmalarına başlayacağını, oluşturulacak 11 bin kişilik olimpik güçte, Avustralya Güvenlik ve Haberleşme Örgütü'nün yanı sıra, ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA'ye ait uzmanların da bulunacağını açıkladı.
Anti-terörist hareketlere karşı yapılacak çalışmalar sırasında, Sydney üzerinde Blackhawk helikopterleri devriye uçuşları yapacak, komandolar aralarında ünlü Sydney Operası'nın da bulunduğu çok sayıda binada tam teçhizat bekleyecek ve kullanacakları çeşitli araçlarla olası saldırılara karşı bir anlamda antrenman yapacak.
Bundan kısa bir süre önce, Mehmet Akın Kayırıcı isimli bir Türk, Avustralyalı yetkililerden milyonlarca dolar para istemiş ve oyunlara gelecek kafileleri taşıyan uçakları bombalayarak düşüreceği yolunda şantaj yapmıştı. Kayırıcı, New South Wales Polis Teşkilatı bünyesinde kurulan özel olimpik polis tarafından yakalanmıştı.


Radikal internet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları Doğan Gazetecilik A.Ş.'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.