Radikal-çevrimiçi Ana Sayfa | İnsan | Yaşam | Türkiye | Politika | Yorum | Dış Haberler | Ekonomi | Borsa/Finans | Spor | Kültür/Sanat | Arka Sayfa | Yazarlar

'Doğrumdan şaşmam'

Milli Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Denizli doğru bildiklerinden asla taviz vermeyeceğini söyledi. Baskıyla iş yapmayacağını vurgulayan tecrübeli hoca "İsveç karşısındaki onbir de benim doğrumdu" dedi
Haber ResmiMEHMET DEMİRCAN
İtalya maçı sonrası çok eleştirilen ve İsveç karşısına değişik bir kadroyla çıkan Milli Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Denizli, bu kararı alırken kimseden etkilenmediğini söyledi. Medyaya sitemde bulunan Mustafa hoca, "Hayatımda doğru bildiğim bir konuda asla başka faktörlerden etkilenmem ve bildiğimi uygularım. Sergen ile Abdullah'ı iyi durumda olmadığı için onbire koymadım ve takımda uyumu daha iyi sağlayacak futbolculara forma vermeyi tercih ettim, olay budur" dedi. Denizli şöyle devam etti: "Bildiğim şeylerden taviz vermem. Doğru bildiğim yolda da yürürüm. Bana baskıyla hiçbir iş yaptıramazlar. Bu nedenle İsveç karşısına çıkardığım onbir de benim doğrumdu."
"Yenemedik ama..."
"Grupta ikinci maçlar sonunda çeyrek finali garantileyen İtalya, İsveç karşısına yedek kadroyla çıkacakmış, ne dersiniz?" şeklindeki soruyu da Mustafa hoca şöyle cevapladı: "Milli maçlar her zaman prestiji yüksek karşılaşmalardır. Sahada görev yapan her futbolcu takımın başarısı için mücadele eder. İtalya böyle bir durumu tercih ederse kimsenin bir şey diyeceği yok. İtalya-İsveç maçı da mücadelesi yüksek bir maç olacaktır."
İsveç önünde mücadelesi ve temposu yüksek bir maç oynadıklarını vurgulayan Denizli "Eğer kazansaydık, son maça avantajlı çıkacaktık. Her türlü çabayı ortaya koyduk. Yenemedik ama gruptan çıkma umutlarımızı da son maça taşıdık. Bunu küçümsememek lazım" diye konuştu.

"Grubun final maçı"
Ev sahibi Belçika ile hayati bir 90 dakika oynayacaklarını da kaydeden Milli Takım patronu, "İki takım için de zor olacak. Bir başka deyişle grubun final maçını oynayacağız. Hata yapmayan, sinirlerine hakim olan taraf avantaj yakalayacak. Ama İtalya-İsveç maçından çıkacçak sonucun da bizi ilgilendirdiğini unutmamak gerek. Bu maçın skorunu da beklememiz gerek" dedi.
Türk Milli Takımı'nın desteklenmeye layık bir ekip olduğunu da belirterek, "Turnuvada bazı takımlar bir üst tura çıkacak, bazıları çıkamayacak. Turnuvanın heyecanı güzelliği de buradadır. Bizim şansımız hala devam ederken, seyircimizin tutumu gerçekten beni derinden yaraladı" diye sözlerini bitirdi.


Radikal internet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları Doğan Gazetecilik A.Ş.'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.