Radikal-çevrimiçi Ana Sayfa | İnsan | Yaşam | Türkiye | Politika | Yorum | Dış Haberler | Ekonomi | Borsa/Finans | Spor | Kültür/Sanat | Arka Sayfa | Yazarlar
26 Ağustos 2000

Gaziantep-Alaves / Antalyaspor-W.Bremen

UEFA Kupası birinci tur maçlarının kuraları çekildi. Monaco'da yapılan kura çekiminde Gaziantepspor, İspanyol Alaves, Antalyaspor ise Alman Werder Bremen ile eşleşti. Gaziantep ilk maçını deplasmanda, Antalya ise evinde oynayacak. Fatih Terim'in takımı Fiorentina ilk turda Avusturya'nın Tirol Innsbruck, Hakan Şükür'ün forma giydiği Inter ise Polonya'nın Ruch Chorzow takımıyla ilk turda karşılaşacak. UEFA Kupası'nda ilk maçlar 14, rövanşlar 28 Eylül'de yapılacak.
Gaziantep'in İspanyol rakibi Alaves geçen sezon ligi altıncı bitirip UEFA vizesi almıştı. Jordi Cruyff'u alarak kadrosunu güçlendiren Alaves'de EURO 2000'de yıldızı parlayan Rumen milli Contra da yer alıyor. Antalyaspor'un UEFA Kupası 1. turundaki rakibi Werder Bremen'in kadrosunda 10 yabancı futbolcu bulunuyor. 1992 yılında Kupa Galipleri Kupası'nda Galatasaray'ı eleyip şampiyon olan Yeşil-Beyazlı ekibin kadrosunda 2'şer Yugoslav ve Ukraynalı, 1'er Brezilyalı, İsveçli, Hırvat, Namibyalı, Hollandalı ve Perulu futbolcu yer alıyor. Werder'in ünlü isimleri arasında Herzog, Ailton ve Bode gibi starlar var. Alman ekibi maçlarını 40 bin kapasiteli Weser Stadı'nda oynuyor.


Radikal internet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları Doğan Gazetecilik A.Ş.'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.