Radikal-çevrimiçi Ana Sayfa | İnsan | Yaşam | Türkiye | Politika | Yorum | Dış Haberler | Ekonomi | Borsa/Finans | Spor | Kültür/Sanat | Arka Sayfa | Yazarlar
25 Eylül 2000

Miloş'tan 'panik batak'

Sırp lideri Miloşeviç'i endişelendiren seçimler dün ülkenin dört bir yanından gelen hile haberleri arasında yapıldı
Haber ResmiBELGRAD - Balkanları kana bulayan Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloşeviç'i ilk kez koltuğu kaybetmenin eşiğine getiren seçimler, dün hile haberleri arasında yapıldı. Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nin 'menziline girmekten' korkan Miloşeviç, anketlerde gerisinde gözüktüğü rakibi Vojislav Kostunica'yı geçmek için yapmadığını bırakmadı. BM'nin fiili hâkimiyeti altındaki Kosova'da Arnavutlar seçimi boykot ederken, kurulan sandıklara, BM'nin atadığı 'tanıklar' göz kulak oldu. Sırbistan'da ise 40 yabancı gazeteci sınırdışı edilirken, uluslararası gözlemcilere bin bir zorluk çıkarıldı. Özgür Seçimler ve Demokrasi Merkezi, muhalefet temsilcilerinin seçim bürolarından çıkarıldığını ve seçmen listeleri, sandık ve oy pusulalarını denetlemelerine izin verilmediğini, ülkenin güneyinde açık oy kullanıldığını kaydetti. Yugoslavya'nın küçük ortağı Karadağ'da ise, Miloşeviç muhalifi hükümetin boykot çağrısı üzerine sandıklar Yugoslav ordusu tarafından korundu. Sandığa ise Karadağ'da yüzde 20 oyu bulunan Belgrad destekçilerinin gittiği gözlendi. Anketlerde Miloşeviç, 18 muhalif partinin desteklediği Kostunica'nın 10 puan gerisinde. (Dış Haberler)


Radikal internet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları Doğan Gazetecilik A.Ş.'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.