Radikal-çevrimiçi Ana Sayfa | İnsan | Yaşam | Türkiye | Politika | Yorum | Dış Haberler | Ekonomi | Borsa/Finans | Spor | Kültür/Sanat | Arka Sayfa | Yazarlar
20 Kasım 2000

DÜNYA HALİ

JAPONYA'DA GÜVENOYLAMASI: Japonya'da muhalefetin talebiyle bugün Başbakan Yoşiro Mori hakkında güvenoylaması yapılacak. İktidardaki Liberal Demokratik Partisi'nde Mori'nin rakibi olan ve partinin yenilenmesi gerektiğini söyleyen liderlerden Koichi Kato taraftarlarıyla birlikte muhalefetten yana oy kullanacağını açıkladı. Kato, Mori parti başkanlığını bırakırsa oyunun rengini değiştirecek. Dün iki bakan da Mori kabinesinden istifa etti.
CLİNTON'DAN VİETNAM'A BURUK VEDA: ABD Başkanı Clinton Vietnam gezisinin son gününde Ho Chi Minh başpiskoposu ile görüştü ve Vietnamlı yöneticilere daha fazla bireysel özgürlük ve ekonomik açılım telkin etti. Vietnam Komünist Partisi lideri Le Kha Phieu ise ülkesinin sistemine kendilerinin karar vereceğini belirtti.
OTPOR ÇALIŞIYOR: Yugoslavya'da Miloşeviç rejiminin devrilmesinde önemli rol oynayan öğrenci hareketi Otpor (Direniş) hareketi, gizli polis şefi Rade Markoviç'in istifası için imza toplamaya başladı. Otpor, Markoviç'i geçiş hükümetini felç etmekle suçluyor.
İDAMLIĞA NOBEL: ABD'de dört kişiyi öldürdüğü için idam cezasına çarptırılan Stanlaey 'Tookie' Williams Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi. Eski bir sokak çetesi üyesi olan Williams'ın aday gösterilmesinde yazdığı çocuk kitapları ve çabalarıyla hem kendini hem de başkalarını hayatlarını değiştirmeye yönlendirmesi rol oynadı.


Radikal internet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları Doğan Gazetecilik A.Ş.'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.