Radikal-çevrimiçi Ana Sayfa | İnsan | Yaşam | Türkiye | Politika | Yorum | Dış Haberler | Ekonomi | Borsa/Finans | Spor | Kültür/Sanat | Arka Sayfa | Yazarlar
26 Aralık 2000

Bekaroğlu: Altı mahkûm kayıp

ANKARA - TBMM İnsan Haklari Komisyonu üyesi FP Rize Miletvekili Mehmet Bekaroğlu, operasyondan sonra altı mahkûmun kayıp olduğunu söyledi.
Radikal'in sorularını yanıtlayan, mahkûmlarla bir süre görüşmelere katılmış bulunan FP milletvekili Mehmet Bekaroğlu, "Tutuklu ve hükümlü yakınlarından bize ulaşan bilgilere göre 6 tutuklu ve hükümlü kayıp.
Aileler bilgi alamıyor. TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hüseyin Akgül, ailelerden gelen istek üzerine Adalet ve İçişleri bakanlarına bir yazı yazarak kayıplar konusunda bilgi istedi" dedi. F tipine sevk edilen ve bir bölümü hastanelerde tedavi gören yaklaşık 100 tutuklu ve hükümlünün ölüm orucunu sürdürdüğüne dikkat çeken Bekaroğlu, "Ölüm orucuna yeni başlayanlar da var. En büyük sorun da ailelerin çocukları ile ilgili bilgi alamaması. Benim bu yöndeki çalışmaların sürüyor. Tek tek cezaevi savcılarını ve müdürlerini arayarak bilgi almaya çalışıyorum. Olaylar sırasında yaralananlardan 10'unun durumu oldukça ağır. Kendini yakanlardan ise 4-5'inin yaşaması mücizeye bağlı. Ölü sayısı bu gidişle 40'a ulaşır. Hastanelerde bulunanların büyük bölümü de tedaviyi kabul etmiyor" diye konuştu. (Radikal)


Radikal internet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları Doğan Gazetecilik A.Ş.'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.