Radikal-çevrimiçi Ana Sayfa | İnsan | Yaşam | Türkiye | Politika | Yorum | Dış Haberler | Ekonomi | Borsa/Finans | Spor | Kültür/Sanat | Arka Sayfa | Yazarlar
13 Ocak 2001

Amatör futbolcu rapor kurbanı

AHMET İSTEK/ ANTALYA (DHA)
Antrenman yaparken kalp krizi geçirip yaşamını yitiren Antalyalı amatör futbolcu Abdullah Aslan'ın kalp hastası olduğu, buna rağmen geçen yıla kadar sağlık raporu alıp futbol oynadığı ortaya çıktı. En son 19 Ocak 2000 tarihinde sağlık kontrolünden geçen Aslan'ın, bu sezon lisans vizesini yaptırmadığı, buna rağmen antrenmanlara katıldığı belirlendi. Antalya İkinci Amatör Küme takımlarından Demirspor'un 18 yaşındaki kalecisi Abdullah Aslan, önceki gün antrenman yaparken göğsüne sert bir şekilde top çarpması sonucu fenalaşmış ve hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetmişti. Otopsi yapılan Aslan'ın ölüm nedeni, kalp yetmezliği olarak belirlendi ve genç futbolcunun uzun süredir rahatsız olduğu ortaya çıktı. Aslan, en son 19 Ocak 2000 tarihinde Serik 1 nolu Sağlık Ocağı'nda kontrolden geçmiş ve "Spor yapmasında sakınca yoktur" raporu almıştı.
Abdullah Aslan'a son sağlık raporunu veren Dr. Ertan Şahbaz, genç futbolcuyu hatırladığını belirterek "Ancak biz bu sağlık kontrolünü sadece elimizdeki steteskop ile yapıyoruz. Oysa, EKG de dahil, detaylı bir muayene olması gerekiyor. İmkanlarımız ne yazık ki bu kadar" dedi.


Radikal internet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları Doğan Gazetecilik A.Ş.'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.