Radikal-çevrimiçi Ana Sayfa | İnsan | Yaşam | Türkiye | Politika | Yorum | Dış Haberler | Ekonomi | Borsa/Finans | Spor | Kültür/Sanat | Arka Sayfa | Yazarlar
24 Ocak 2001

Ankara'ya yakın isimler

WASHINGTON - ABD'nin dış dünya ile ilişkisini biçimlendirecek dışişleri ve savunma bakanlıklarının iki numaralı mevkilerine Türkiye'ye yakınlığıyla bilinen isimler getirildi. Dışişleri Bakanı Colin Powell, yardımcılığına, Ronald Reagan döneminde savunma bakan yardımcılığı yapan Richard Armitage'ı seçti. Yeni Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'in yardımcılığına ise baba Bush döneminin savunma bakan yardımcısı Paul Wolfowitz getirilecek. Hem Armitage hem de Wolfowitz'in Türkiye'yi tanıyan ve sempatisi bulunan isimler olması Ankara için avantaj olarak gösteriliyor. (aa)


Radikal internet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları Doğan Gazetecilik A.Ş.'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.