Radikal-çevrimiçi Ana Sayfa | İnsan | Yaşam | Türkiye | Politika | Yorum | Dış Haberler | Ekonomi | Borsa/Finans | Spor | Kültür/Sanat | Arka Sayfa | Yazarlar
25 Ocak 2001

Bulgaristan vize için sorun çıkardı

SOFYA - Türkiye'deki Bulgaristan konsolosluklarının Bulgaristan'a gitmek isteyen Türk işadamlarına bir yıllık 'çok giriş-çıkışlı vize' verilmesi konusunda engel çıkarması ve bu konuda yapılan vize başvurularının büyük bir bölümünü geri çevirmesi, iki ülke arasında diplomatik gerginliğe neden oldu. Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, bu durumun aydınlatılması için Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı'na nota verildiği belirtilerek, "Notaya yanıt alınıncaya kadar Türkiye'nin Bulgaristan'daki konsoloslukları da Bulgaristan vatandaşlarına yıllık vize verilmesi konusunda aynı uygulamayı yapacaktır" denildi. Bulgaristan ise uygulamanın anlaşmaya uygun olduğunu savunuyor. Bulgaristan ile ticaret yapan, hatta bu ülkede firması olan birçok Türk işadamı, vize sorunu yüzünden işlerini zamanında takip edemediği için maddi zarara uğruyor. (aa)


Radikal internet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları Doğan Gazetecilik A.Ş.'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.