Radikal-çevrimiçi Ana Sayfa | İnsan | Yaşam | Türkiye | Politika | Yorum | Dış Haberler | Ekonomi | Borsa/Finans | Spor | Kültür/Sanat | Arka Sayfa | Yazarlar
30 Ocak 2001

Farklı yenilgi bile Terim'i sarsamadı

4-1'lik Lazio yenilgisinin ardından İtalyan gazeteleri bildik kelle avcılığı yerine sakin ve rasyonel yorumlara yer verdi. Kimi Terim'in öğrencilerinin Milano'daki kupa maçından yorgun döndüğünü dile getirdi, kimi kadronun kısıtlılığından dem vurdu
LÜTFULLAH GÖKTAŞ
ROMA- Kendi sahasında Lazio'ya farklı yenilmelerine rağmen 90 dakikalık maç sonunda oyuncuları ve Fatih Terim'i alkışlayan Mor Menekşeli taraftarlar, galibiyet sevincini de yaşama umudunu hafta sonunda Palermo'da oynanacak olan Napoli maçına sakladı. Başkan Cecchi Gori'nin de maç sonunda soyunma odasına inerek, oyuncuları ve Terim'i verdikleri mücadeleden dolayı kutladığı öğrenildi.
Floransa deplasmanında 4-1'lik bir galibiyetle 3 puan koparan Lazio'nun puanı 30'a yükseldi. Başkent ekibi, lig sıralamasında Roma (36) ve Juventus'un (33) hemen ardından, üçüncü sıradaki yerini korumaya devam ediyor. Fiorentina ise dördüncülüğü Atalanta'ya kaptırdı. Udinesse deplasmanından 4-2'lik galibiyetle dönen Atalanta'nın puanı 26'ya yükseldi. 25 puanda kalan Fiorentina ise beşinci sıraya indi.

Zoff, Terim'i eledi
Corriere dello Sport, "Zoff'lu Lazio, nasıl da uçuyor!" şeklindeki bir manşetle, Zoff'un başarısını vurguluyor. Yorum yazısının başlığında ise "Zoff, İmparator'u eledi" denilmekte. İç sayfalarda, teknik direktörlerin değerlendirmelerine yer veriliyor. "Zoff: Grubun başarısı" diyor. Basın toplantısına katılmıyan Terim'in ise, saha çıkışında kısa bir değerlendirme yaptığına değiniliyor: "İlk yarı çok iyiydik, ilk goyden sonra çöktük".
Tuttosport , "Zoff, Terim'i mat etti, artık şampiyonluğu düşünüyor", La Nazione gazetesiy de "Gemi Floransa'da battı; Menekşeler beşinci sırada indi" diyor.
Zoff'a 7,5 veren Corriere dello Sport'ta, Terim'e verilen not ise 5. Mor Menekşeler'in İtalya Kupası için Milan'la oynadığı maç nedeniyle zaten yorgun bir biçimde sahaya çıkmış oldukları ifade ediliyor. Corriere dello Sport, Terim'in ilk 11'de değişiklik yapmamasının bir hata olduğu görüşünde.

Fotoğrafçıların yeni merakı
Gazete, Terim'in oyuncu değişiklerinde de isabetli kararlar veremediğini ileri sürüyor. Ancak eleştirmenlerin büyük bölümü, Fiorentina'nın kadrosunda fazla eleman olmadığına dikkat çekerek, Terim'in zaten fazla alternatifi bulunmadığının altını çiziyor.
Fatih Terim'in sahaya giriş ve çıkışlarında kameraların ve objektiflerin hedefi haline geldiğini belirten gazeteler, Terim'in İtalya'daki foto muhabirlerinin yeni bir idolüne dönüşme yolunda ilerlediğine dikkat çekiyor. Fiorentina'nın, ağır bir yenilgiye rağmen krize sürüklenmemiş olması da altı çizilerek belirtilmekte. La Gazzetta dello Sport'un haber başlığıyla, "Fiorentina'da sükunet bozulmadı". Corriere dello Sport gazetesi de aynı olguya değiniyor.


Radikal internet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları Doğan Gazetecilik A.Ş.'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.