Radikal-çevrimiçi Ana Sayfa | İnsan | Yaşam | Türkiye | Politika | Yorum | Dış Haberler | Ekonomi | Borsa/Finans | Spor | Kültür/Sanat | Arka Sayfa | Yazarlar
3 Şubat 2001

Uzlaşma ihtiyacı

TBMM'deki içtüzük değişikliklerine ilişkin görüşmeler sırasında üzücü olaylar yaşandı. Muhalefetin engelleme girişimleri sırasında yaşanan kavga sonrasında, Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu, geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşama veda etti. Ailesine, TBMM'ye ve ulusumuza başsağlığı diliyoruz.
Şu anda gündemde bulunan ve iktidarla muhalefet arasında büyük görüş ayrılıkları yaratan değişiklik önerileri, bir diyalog ve uzlaşma sürecinin ürünü olarak Meclis'e sunulmamıştır. Daha önce partiler arası uzlaşmayla hazırlanarak Meclis'e sunulmuş olan değişiklik paketi geri çekilmiş, 10 Ocak'ta iktidar partilerince hazırlanan yeni paket, Anayasa Komisyonu'nda görüşüldükten sonra, 22 Ocak'ta Meclis gündemine alınmıştır. Görüldüğü gibi iktidar partileri, içtüzüğe ilişkin değişiklik önerilerinde uzlaşma aramak yerine Meclis'teki oyçoğunluklarına dayanarak sonuç alma yoluna gitmeyi yeğlemiştir.
Oysa yasama çalışmalarındaki kuralları belirleyen, o yüzden yalnız iktidarın değil muhalefetin de söz sahibi olması gereken içtüzük değişikliği önerilerinin bir uzlaşma ürünü olarak Meclis'e sunulması gerekiyordu. Kaldı ki, bu kez önerilen değişikliklerin köktenci niteliği, iktidarla muhalefet arasındaki diyalog ve uzlaşma sürecini
-gereklilikten de öte- kaçınılmaz hale getirmiştir.
*   *   *

İktidarın -gerek hükümet programının gereği olarak, gerekse IMF ve Dünya Bankası'na verilmiş sözlerin zamanında yerine getirilebilmesi açısından- bazı yasaların ivedilikle çıkarılmasına ihtiyaç duyduğu biliniyor. O nedenle gündemdeki içtüzük değişikliklerini öneren iktidar partilerinin öne sürdükleri gerekçe, yasama çalışmalarının hızının ve veriminin artırılmasıdır. Muhalefet partileri ise gerçek hedefin TBMM'de muhalefetin sesini kısmak olduğunu, öngörülen değişikliklerin Meclis'teki tartışma özgürlüğünü yok edeceğini öne sürmektedir. Her iki iddia da ağırlık taşıyor. Sorun, etkinlik ve verimlilikle tartışma özgürlüğü arasındaki duyarlı dengeyi tutturabilmektir. Bir başka söyleyişle, 'etkinlik ve özgürlük' kurumlarından birinin öbürüne feda edilmemesidir.
*   *   *

Bir daha olmamasını bütün gönlümüzle dilediğimiz bu üzücü olaydan çıkarılacak dersler var. İlk sözümüz parlamento adabıyla ilgili olacak. Engelleme hakkını kullanırken muhalefetin, engellemeleri aşmaya çalışırken de iktidarın, kaba kuvvet yerine uygar yöntemlere başvurmalarında yarar var. TBMM'nin saygınlığı açısından da, demokrasimizin gelişmesi açısından da önem taşıdığına inandığımız bu hususun altını çizmek istiyoruz.
Son sözümüz de, siyasal yaşamımızda ihtiyaç duyulan uzlaşma kültürü üzerine olacak. Partilerimizin, iktidarda ve muhalefette bulundukları zaman, aynı konularda birbirine zıt tavırlar sergilemekte olduklarına sıkça tanık oluyoruz. Siyasal yaşamımızdaki olumsuzluklardan birisi de budur.
Uzlaşmazlıkların temelindeki gerçek, iktidar ve muhalefet partilerinin -davranışlarını belirlerken- sürekli olarak aynı konumda kalacaklarını varsaymalarıdır. Oysa iktidar partileri muhalefete düştüklerinde, muhalefet partileri ise iktidar olduklarında -aynı konuda- takınacakları tavrı da bugünden düşünebilseler, herhalde uzlaşma ortamının yaratılması daha da kolaylaşacaktır.


Radikal internet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları Doğan Gazetecilik A.Ş.'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.