Radikal-çevrimiçi Ana Sayfa | İnsan | Yaşam | Türkiye | Politika | Yorum | Dış Haberler | Ekonomi | Borsa/Finans | Spor | Kültür/Sanat | Arka Sayfa | Yazarlar
19 Şubat 2001

DÜNYA HALİ

LONDRA'DA SARİN GAZI ENDİŞESİ: Britanya'nın başkenti Londra'da bir eve yapılan baskında, en zehirli sinir gazlarından biri olan sarin ile yapılacak terörist saldırı planları ele geçirildi. The Sunday Telegraph'a göre, havaya salınmasından saniyeler sonra etkisini gösteren gazla ilgili planların bulunması, Ortadoğu'daki gerginliğin arttığı günlere denk geldiği için rastlantı olarak görülmüyor. Polisin olayla ilgili bir terörist grup ya da kişiyi yakalayıp yakalamadığı açıklanmadı.
KOSOVA'DA YÜKSEK GERİLİM: Sırbistan'ın güneyinde Kosova sınırı yakınındaki tampon bölgede üç Sırp polisi, mayın patlamasında öldü. Geçen Cuma günü bir otobüse düzenlenen saldırıda yedi kişinin öldüğü, 40 kişinin yaralandığı saldırının ardından meydana gelen bu olay bölgede tansiyonu yükseltti.
DENİZALTI FACİASINA SORUŞTURMA: ABD, USS Greeneville denizaltısının Japon balıkçı teknesine çarpıp, dokuz kişinin hayatını yitirmesine yol açmasıyla ilgili soruşturma mahkemesi oluşturuyor. ABD Pasifik Donanması Komutanı Thomas Fargo, USS Greeneville'in kaptanı Scott Waddle de mahkemeye çıkarılacak.
CLİNTON İMAJ SERVETİ: Çin'de üretim yapan Fapai giyim firması eski ABD Başkanı Bill Clinton'a iki milyon dolarlık iş önerdi. Fapai eski başkanın dünyanın dört bir köşesinde firmayı tanıtmasını istiyor.


Radikal internet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları Doğan Gazetecilik A.Ş.'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.