Radikal-çevrimiçi Ana Sayfa | İnsan | Yaşam | Türkiye | Politika | Yorum | Dış Haberler | Ekonomi | Borsa/Finans | Spor | Kültür/Sanat | Arka Sayfa | Yazarlar
2 Mart 2001

Ecevit: Soru sormak yasak değil

ANKARA - Başbakan Bülent Ecevit, basın için kendisine soru sorulmasının yasaklanması diye bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi. Dün bir grup muhabirle Başbakanlık'taki çalışma şartlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunan Ecevit, Başbakanlık önündeki soru sorma sisteminin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını ifade etti.
Güvenlik nedeniyle kapı önünde sorulacak sorulara yanıt vermekten vazgeçtiğini belirten Ecevit, "Bu işi bir düzene bağlamalıyız. Ben de bir gazeteciyim, sorularınızı her zaman yanıtlamayabilirim. O gün bir şey söylemek istemiyor olabilirim. Açıklamam olunca önceden size duyuracağım" dedi.
Basının sorunlu bir dönemden geçtiğini söyleyen Başbakan Bülent Ecevit, "Gazetelerde son günlerde büyük bir kıyım var. Epey işten çıkarmalar oluyor. Ancak elimizden bir şey gelmiyor, bu da beni üzüyor" diye konuştu. (Radikal)


Radikal internet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları Doğan Gazetecilik A.Ş.'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.