Radikal-çevrimiçi Ana Sayfa | İnsan | Yaşam | Türkiye | Politika | Yorum | Dış Haberler | Ekonomi | Borsa/Finans | Spor | Kültür/Sanat | Arka Sayfa | Yazarlar
5 Mart 2001

'Üç-dört haftayı atlatırsak yol açılır'

İSTANBUL - Devlet Bakanı Kemal Derviş, ekonomideki en büyük sıkıntının 'önümüzdeki 3-4 hafta' olduğunu belirterek, "Bu 3-4 haftayı çıkartırsak, bence yolumuz
açılacak'' dedi. Bakan Derviş, Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile Çırağan Oteli'nde yaptıkları görüşme öncesinde, "Uluslararası ilişkiler konusunda görüşeceğiz. Biliyorsunuz ekonomik ve diplomatik ilişkilerin hep birarada yürümesi gerekiyor" dedi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmenin ardından çıkışta gazetecilere bir açıklama yapan Derviş, ''Sayın bakanım İsmail Cem'den çok değerli bilgiler aldım. Çok yardımcı oldular. Benim için çok önemli birlikte çalışmak, İsmail beyin deneyiminden, bilgisinden yararlanmak'' diye konuştu.

İsmail Cem'e destek mesajı
Dışişleri Bakanı Cem de, "Hepimiz, kendisine her konuda elimizden gelen her katkıyı yapmaya hazırız ve yapacağız. Bunları da bakanla görüştük'' dedi. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Derviş, "Ekonomideki en büyük sıkıntı sizce ne?'' şeklindeki soruya, "Önümüzdeki 3-4 hafta. Bu 3-4 haftayı çıkartırsak, bence yolumuz açılacak" karşılığını verdi.
Derviş, bir gazetecinin, "Çözüleceğine inanıyorsunuz yani" sözleri üzerine de, "İnanıyoruz. Ama hep birlikte çalışmamız lazım. Sizin de yardım etmeniz lazım" dedi. Dün bir televizyondaki haber programında yayınlanan 'dudak okuma yöntemine' ilişkin soruyu da Derviş, "O yöntemi biraz düzeltirseniz iyi olur. Çünkü tamamen yanlış. Ya dudaklarımda bir şey var, ya sizin yönteminizde..." diye yanıtladı.
Derviş, "Böyle bir şey söylemediniz mi?" sorusu üzerine de, "Hayır, katiyen" dedi. Derviş daha sonra, otelin lobisinde kendilerini izleyen turist çiftle tokalaştı. Bayan turist ise Derviş'i yanağından öptü. (Radikal)


Radikal internet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları Doğan Gazetecilik A.Ş.'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.