Radikal-çevrimiçi Ana Sayfa | İnsan | Yaşam | Türkiye | Politika | Yorum | Dış Haberler | Ekonomi | Borsa/Finans | Spor | Kültür/Sanat | Arka Sayfa | Yazarlar
21 Mart 2001

'Akbil'e soruşturma izni çıktı

Haber ResmiSONER ARIKANOĞLU
ANKARA - İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin eski ve yeni başkanları Recep Tayyip Erdoğan ile Ali Müfit Gürtuna'nın ulaşım araçlarında kullanılan 'Akbil' yolsuzluğu nedeniyle yargılanmaları için düğmeye bastı. Bakanlık, Yargıtay'ın 17 belediye yöneticisi için istediği 'adli soruşturma açma iznini' verdi.
İçişleri Bakanı Sadettin Tantan imzasıyla Yargıtay'a gönderilen yazıda şöyle denildi: "BELBİM A.Ş.'ye ortak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görevli kişilerin, bilirkişi raporunda belirtilen kayıp ve kaçakların oluşmasına kayıtsız kaldıkları anlaşıldığından; Recep Tayyip Erdoğan, Ali Müfit Gürtuna ve genel sekreter Mustafa Açıkalın hakkında 'soruşturma izni verilmesine' karar verilmiştir."
Bakanlık, BELBİM Yönetim Kurulu üyeleri Erman Tuncer, İdris Naim Şahin, Birol Tortop, Nihat Macit, Şenol Demiröz, Mehmet Duman, Osman Avcı, İsmail Arslan, Mikail Arslan, Sabri Yalın, Necmi Kadıoğlu, Basri Mete, Ali Rıza Kiremitçi ve Cemal Şanlı hakkında da soruşturma açılmasına izin verdi.
Yazıda, bu kişilerin belediyenin menfaatlerini korumak üzere görevlendirilmiş olmalarına rağmen, 'Akbil' kontör satışındaki manipülasyon ve kontör satış tutarında meydana gelen azalmanın önüne geçemedikleri ve şirketin zarara uğramasına sebep oldukları' belirtildi.


Radikal internet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları Doğan Gazetecilik A.Ş.'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.