23  Ekim 2008, Perşembe
Son Güncelleme  20:17
Vali 'Ahlak zabıtalığı' yaptı
23/10/2008

Rize Valisi lise önlerinde ahlak zabıtalığı yaptı. Vali Kız Meslek Lisesi önünde bekleyen gençleri, "Senin bacına iki adam böyle baksa yakışır mı?" diye azarladı


RİZE'de sivil plakalı otomobille okul önlerini denetleyen Vali Kasım Esen, Kız Meslek Lisesi önünde bekleyen 3 genci yanına çağırarak, kız okullarının önünden uzak durmaları için uyardı. Vali gençleri, "Senin bacına iki adam böyle baksa yakışır mı?" diye azarladı.

Vali Esen, kız okullarının önlerinde gençlerin biriktiği ve rahatsızlık verdiği yönündeki şikayetler üzerine dün dağılma saatlerinde sivil plakalı bir otomobille okul önlerini gezdi. Tophane Mahallesi'ndeki Kız Meslek Lisesi önüne giden Esen, bir süre otomobilden çevreyi izledi.

Önce okulun güvenlik görevlisini yanına çağırarak okulla ilişkisi olmayan gençlerin neden çevrede beklediğini soran Vali Esen, ardından okul önünde bekleyen 3 genci yanına çağırarak neden beklediklerini sordu. "Okul dağılmış abi" diye cevap veren gençlere çıkışan Vali Esen, "Babanızı çağırtırım, canınızı yakarım. Bu son ikazımdır. Bir daha sizi burada görmeyeyim. Senin bacına iki adam böyle baksa yakışık alır mı?" diye azanladı.

Korumasından gençlerin kimliklerini almasını isteyen Vali Esen, üzerlerinden kimlik çıkmaması üzerine de, polis ekibine talimat vererek ailelerine ulaşılmasını istedi. Vali Esen, daha sonra diğer okulları da gezerek öğrencilerle sohbet etti.(dha)


OKUR YORUMLARI
25/10/2008

9:48
BEN VALİMİ TAKDİR EDİYORUM.

BEN VALİMİ TAKDİR EDİYORUM. EVET HAKLIDIR. BENİM OĞLUM OKUL ÖNLERİNDE DOLAŞMAMALIDIR. KIZIMIDA OKUL ÖNÜNDE DOLAŞANLAR RAHATSIZ ETMEMELİDİR. OKUL YÖNETİMİ GEREKENİ YAPMALIDIR. YAPMIYORSA VALİ YADA EN YETKİLİ AMİRLER GEREĞİNİ YERİNE GETİMELİDİR. MUHSİN TOZLU
24/10/2008

15:43
Namus bekçiliği değil

Bu olayın namus bekçiliği ile alakası yok. Olay emniyet ve asayiştir. Polisin veya valinin okulu denetlemesinin kızlarımızın namusunu korumak ile bir ilgisi de yok. Orada emniyeti sağlamak, hırsızlığı, uyuşturucu ticaretini, kapkaçı veya aklınıza gelen diğer kötü olayları önlemektir. "Bunu yurt dışında anlatın size manyak derler" diyen Okan beye cevap veriyorum. Şu anda tamda amerika'yım, Virginia eyaletinde yaşıyorum bir süreliğine. Burada okulda çocuğunuz olduğunu ispatlayamadığınız sürece okulun 100 metresine yaklaşmak yasak, okulun sınırlarından bile geçemiyorsunuz. Okul kapısında dikilip giren çıkanları seyretmeye kalkarsanız, size manyak gözüyle bakıyorlar, çünkü polisin sizi alıp götüreceği kesin! Öyle filmlerdeki gibi high school gençliği, teneffüslerdeki o serbest havalar falan yok. Teneffüs yok çünkü! Gerekçe ise çıkması muhtemel olayları engellemek. Yine de medeni çerçevede, hitap dozunu ayarlayarak yorum yazan okuyuculara tesekkur ve saygılarımla.
24/10/2008

10:26
yeter be!

bundan böyle bütün valileri, kaymakamlari özetle mülki amirleri görev basinda bekliyorum..her biri okullarin önlerinde, kösebaslarinda beklemeli ve kötü gözle, yan gözle bakan gencleri yakalamali ve onlari falakaya yatirmali..böylece kizlarimizin namusu kurtulur!..böyle bir olayi yurtdisinda anlatin eminim size "manyak" gözü ile bakarlar..Cünkü gercekten inanilmaz sacmaliklar dizisi ve maalesef bunu savunanlar bile var ülkemizde..oysa olay tam karikatürlük..kim ne yaparsa yapsin akacak kan damarda durmaz ve gencler birbirini bulur..doganin verdigini yasaklamak kimin ne haddine! namus bekcisi falan istemiyoruz..cok merakli olan gitsin kendi cocuklarina namus dersi versin, bizim cocuklarimiza degil..yeter be!
ADnet
Siz de reklam verin