Ceyhan'da karpuz hasadına başlandı

Ceyhan'da karpuz hasadına başlandı
Ceyhan'da karpuz hasadına başlandı
ADANA (AA) - Adana'nın Ceyhan ilçesinde hasadına başlanan karpuz, tarlada kilogramı 20 kuruştan alıcı buluyor.İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü...

ADANA (AA) - Adana'nın Ceyhan ilçesinde hasadına başlanan karpuz, tarlada kilogramı 20 kuruştan alıcı buluyor.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Kuga, AA muhabirine, karpuz ekim alanlarının yüzde 50 daraldığını söyledi.

Geçen yıl Ceyhan'da yaklaşık 8 bin dönüme ekilen karpuzdan dönüm başı 4-5 ton verim alındığını aktaran Kuga, şöyle konuştu:

"Bu yıl mevsim şartlarının iyi gitmesi, diğer tarım ürünlerinde olduğu gibi karpuzda da verimi yükseltti. Bu yıl 4 bin 231 dekarda karpuz üretimi gerçekleşti. Geçen yıla oranla yüzde 30 artışla her dekar başına 7 ila 10 ton verim alınıyor. Çiftçiler, diğer tarım ürünlerine yöneldiği için bu yıl ekim alanı yüzde 50 azaldı. Buna rağmen verim yüksek. Hibrit karpuz üretiliyor. Tarlada kilogramı 20 kuruş, tezgahlarda 60 kuruşa satılıyor. Ceyhan karpuzunu Erzurum, İstanbul , Bursa, İzmir , Muş ve Van olmak üzere Türkiye 'nin çeşitli illerine gönderiyoruz."

Kıvrıklı Mahallesi'nde 70 dönümde hasat yapan çiftçi Fikret Ertuğrul da dönümden 8 ton karpuz aldığını, kilogramını tarlada 20 kuruşa sattığını belirtti.


    ETİKETLER:

    Van

    ,

    Türkiye

    ,

    Adana

    ,

    İstanbul

    ,

    İzmir

    ,

    Fatih

    ,

    Tarım

    ,

    ilçe

    ,

    gıda

    ,

    kuruş