Otel personeli G20'ye provalarla hazırlandı

Otel personeli G20'ye provalarla hazırlandı
Otel personeli G20'ye provalarla hazırlandı
- Zirveye ev sahipliği yapan otelde personel 90 günlük hazırlık sürecinde özel eğitimden geçirildi - Regnum Carya Golf ve SPA Resort Genel Müdürü Dursunoğlu: - "Organizasyonda herhangi bir aksaklık olmaması için defalarca rol model çalışması yaptık. Biz devlet başkanı olduk, karşılama ve ağırlama provaları yapıldı" - Regnum Carya "Executive Chef"i Gökçen: - "25 liderin 11'inin çeşitli yemeklere karşı hassasiyeti bulunuyordu. Bir liderin glüten alerjisi vardı, 3 lider vejetaryen, Suudi Arabistan Kralı da deniz kabukluları ile soğan ve sarımsağı kesinlikle yemiyormuş. Menüleri bunlara göre oluşturduk"

ANTALYA (AA) - LEYLA ATAMAN KOYUNCUOĞLU - G20 Liderler Zirvesi'nde 25 ülke lideri ile heyetlerin ağırlandığı otelde, toplantıya hazırlık sürecinde hiç bir detayın atlanmaması için provalar yapıldığı, personele özel eğitim verildiği belirtildi.  

Regnum Carya Genel Müdürü Geylan Dursunoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zirvenin otelde yapılacağının belli olmasının ardından hazırlıkların başladığını söyledi.

Hazırlıkların yapısal ve hizmet konularında yürütüldüğünü ifade eden Dursunoğlu, "Hazırlıklarımızı 90 güne yaydık. Eylül başından itibaren tüm önlemleri almaya başladık. Zirveye 10 gün kala tüm hazırlıklarımız tamamlandı" dedi.

Konseptin, Cumhurbaşkanlığı protokol, güvenlik ve organizasyonu idare eden ekiplerce belirlendiğini anlatan Dursunoğlu, "Aslında bize bir senaryo verdiler ve biz bu filmi güzel oynadık doğrusunu söylemek gerekirse. İyi de bir iş çıkardık" diye konuştu.

Dursunoğu, organizasyona "milli bir görev olarak baktıklarını" dile getirerek en ufak bir hatanın büyük sorunlara yol açacağını bildikleri için defalarca prova yaptıklarını söyledi. Dursunoğlu, "Organizasyonda herhangi bir aksaklık olmaması için defalarca rol model çalışması yaptık. Biz devlet başkanı olduk, karşılama ve ağırlama provaları yapıldı. Cumhurbaşkanlığı protokol ekibiyle ayrı prova yaptık" dedi.

-150 kişilik özel ekip

Liderler Zirvesi'nin yapılacağı alan için servis elemanından teknik ekibe, temizlik ekibinden ses ve ışık görevlilerine kadar 150 kişilik bir ekibin hazırlandığını bildiren Dursunoğlu, dış görünüşünden beceriye kadar çeşitli kriterlere göre belirlenen ekibe detaylı bir protokol eğitimi verildiğini kaydetti. 

Zirve için çalışan ekibin 3 gün boyunca dışarıyla irtibatının kesildiğini ve personelin otelde konakladığını anlatan Dursunoğlu, şöyle konuştu:

"Otelimizde toplam 950 kişiyle bu organizasyonu sağladık. Liderler Zirvesi'nin yapıldığı bölümde ise sadece bu 150 kişilik ekip çalıştı. Bu elemanlara hijyenden davranışa kadar detaylı bir eğitim verildi. Liderlerin sorularına nasıl yanıt verilecek, ne kadar süre göz göze gelinecek, her konuda eğitim verildi. Karşı taraftan olumlu bir tebessüm alsa bile selfie yapmaması konusuna kadar eğitim verildi. Departman müdürlükleri, şefler ve çalışanlar için ayrı bir kreasyon yaptık. Her kıyafetin günü ve saati belliydi. Kıyafetler belirli saat aralıklarında değiştirildi. Erkek personel ortalama 7 saatte bir tıraş oldu. Zirve yemeğinde beyaz kıyafetli ekip Cumhurbaşkanlığı'ndan geldi. Onun dışındaki servisi bizim ekiplerimiz yaptı. Zirve esnasında herhangi bir elektrik kesintisi yaşanmaması için 3 gün boyunca jeneratörle çalıştık otelde. Liderler gelmeden önce özelliklerini öğrenmeye çalıştık. Kim yürümeyi tercih ediyor, kim asansörü tercih ediyor ona kadar çalıştık."

Liderlerin, konakladığı oteller farklı olsa da günün yaklaşık 16 saatini otellerinde geçirdiğini anımsatan Dursunoğlu, bu nedenle her lidere bir dinlenme odası, bir de görüşme odası ayrıldığını aktardı. 

Dursunoğlu, zirve öncesi son 10 gün otelin her gün özel köpeklerle arandığını dile getirerek liderlerin toplantı yapacağı bölmeye de akredite olmayan hiçbir personelin alınmadığını vurguladı. 

Menünün Cumhurbaşkanlığından protokol grubu ile belirlendiğini fakat yemeklerin tamamen otel mutfak ekibi tarafından hazırlandığını belirten Dursunoğlu, pişirilen her yemeğin de laboratuvarda kimya ve radyasyon testinden geçtiğini dile getirdi.

-Mutfak ekibinin lideri

Liderler Zirvesi'nde yemek hazırlayan ekibin liderliğini yapan Regnum Carya "Executive Chef"i Şevket Gökçen de zirvenin, meslek yaşamının en heyecanlı ve stresli organizasyonlarından biri olduğunu söyledi.

Zirveye katılan 25 liderden 11'inin çeşitli yemeklere karşı hassasiyeti bulunduğunu belirten Gökçen, şu bilgileri verdi:

 "Bir liderde glüten alerjisi vardı, 3 lider vejetaryen, Suudi Arabistan Kralı deniz kabukluları, soğan ve sarımsağı kesinlikle yemiyormuş. Yemekler bizim aşçılarımız tarafımızdan yapıldı fakat mutfakta liderin aşçısı veya danışmanı bulundu. Elimizde liderlerin ne yiyip ne yemediğinin listesi vardı, hazırlıklarımızı buna göre yaptık. Krala bıldırcın, ördek, tavşan etlerinden özel bir menü hazırlandı. Et yemeyen liderlere deniz ürünü, deniz ürünü yemeyen lidere kuzu eti, vejetaryen liderlere de zeytinyağlı sebze yemekleri yaptık. Yemeklerde kullandığımız tüm ürünler organikti. Et olarak süt danası ve kuzu kullanıldı. Organizasyon için 130 aşçı çalıştı. Aşçıların ben dahil 42'si sadece liderlere hizmet etti. Organizasyon boyunca otelimizde 1,5 ton et tüketildi, bunun 1 tonu döner için kullanıldı. Pirinç tüketimi de fazla oldu. Baklava, kadayıf, sütlü tatlılar, lokum ve kebaba rağbet büyüktü. Meyve çok fazla gitmedi, en çok tüketilen meyve muz oldu. Çalışma yemeklerinde tabak masada daha uzun kaldığı için soğuduğu zaman deforme olmayacak yemekleri tercih ettik."

Yemeklerde lüfer vermeyi düşündüklerini fakat tahlillerde demir oranı yüksek çıktığı için gridanın tercih edildiğini kaydeden Gökçen, deniz ürünlerinin de liderler tarafından ilgi gördüğünü bildirdi.

-"İngiltere Başbakanı Türk kahvesi içti"

Zirve sırasında İngiltere Başbakanı David Cameron'un çok fazla Türk kahvesi içtiğini belirten Gökçen, Asya'dan gelen liderlerin çayı, Amerika'dan gelenlerin ise filtre kahveyi tercih ettiğini söyledi.

İlk günkü eşli yemekte kuzu çevirme yapıldığını aktaran Gökçen, "Zirve yemeklerinde tavuk hiç kullanılmadı. Tatlılarda organik bal, organik pekmez kullanıldı. Baklava dışındaki tatlılarda şeker kullanılmadı. Türk kahvesi, salep, çay servisleri yapıldı" dedi.

-Merkel altın varaklı koltukları kaldırttı

Bu arada, Bellis Deluxe Otel'de konaklayan Almanya Başbakanı Angela Merkel, otelin Executive Suite'nde kaldı. Odada bulunan altın varaklı koltuklar Merkel'in isteği üzerine kaldırıldı, yerine daha sade bir takım konuldu. Merkel gelmeden, odası üç kez arandıktan sonra Alman heyeti tarafından mühürlendi.

Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto, odasına koşu bandı konulmasını istedi.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ise her sabah kahvaltıdan önce bir saat koştu.