Otellerdeki maliyet artışı

Otellerdeki maliyet artışı
Otellerdeki maliyet artışı
- AKTOB'un aratştırmasında, otellerdeki maliyet artışı on iki aylık ortalamalara göre yüzde 12 olarak hesaplandı

ANTALYA (AA) - Otellerdeki maliyet artışının on iki aylık ortalamalara göre yüzde 12 olduğu bildirildi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılan hesaplamaya göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haziran itibarıyla on iki aylık ortalamalarla yüzde 8,28 olarak belirlenirken, otellerdeki maliyet artışı yüzde 12 oldu.

Haziran ayında maliyetleri en fazla yükselen kalemler yüzde 14,8 ile yiyecek grubu ve yüzde 10,7 ile içecek grubu oldu. Diğer ana gider gruplarındaki maliyet artışları ise enflasyon paralelinde büyüme gösterdi.

Yiyecek grubu içinde en fazla maliyet artışları yüzde 22,6 ile meyve sebze, yüzde 17,3 ile bakliyat ve un, yüzde 14,7 ile et ve et ürünlerinde gerçekleşti. Maliyetler süt grubu ürünlerinde yüzde 9,9 artarken, yağ grubu ürünlerinde enflasyonun altında kaldı.

Haziran itibarıyla 12 aylık ortalamalara göre otellerdeki maliyet artışları şöyle hesaplandı:

Gruplar

Maliyet artışı(yüzde)

Yiyecek

14,81

-Et Grubu

14,79

-Yağ Grubu

5,62

-Süt Grubu

9,91

-Bakliyat-Un

17,37

-Meyve-Sebze

22,64

- Çay -Şeker

12,76

İçecek

10,73

Teknik Servis

8,77

Enerji-Yakıt

7,65

Temizlik malzemeleri

5,84

Basın- Yayın

12,38


    ETİKETLER:

    Akdeniz

    ,

    Antalya

    ,

    Yayın

    ,

    Çay

    ,

    yakıt

    ,

    Enerji