Levrekli simit ve içli köfte ilgi görüyor

Levrekli simit ve içli köfte ilgi görüyor
Levrekli simit ve içli köfte ilgi görüyor
- Deniz ürünleri ve meze çeşitleriyle ünlü Ayvalık'ta bulunan bir balık lokantasında, levrekten içli köfte ve simit yapılarak müşterilere farklı bir damak tadı sunuluyor - Mutfak şefi Irlan: "Tadanlar, müthiş olduğunu söylüyor. Balığı, simidimizle sabah kahvaltılarında da sunmuş olacağız"

BALIKESİR (AA) - Kuzey Ege'nin turizm merkezlerinden olan ve balık ürünleriyle ün kazanan Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki bir lokantada yapılan levrekli simit ve içli köfte ilgi görüyor.

Cunda Adası'nda yer alan ve onlarca çeşitteki deniz ürünü mezeleriyle tanınan lokanta, milföy hamuru ve levrekten yaptığı susamlı simit ile kışma yerine balık eti kullanılan içli köfteyle müşterilerine farklı bir damak tadı sunuyor.

Turistik lokantanın mutfak şefi Savaş Irlan, AA muhabirine, işletmelerinde sundukları mezelerin önemli bölümünün kalamar ve ahtapottan yapıldığını söyledi.

Kidonya gibi kabuklu deniz canlısının da birçok meze çeşidinin bulunduğunu aktaran Irlan, şöyle konuştu:

"Her mevsim çıkan ve içi etli olan kidonya var. İstiridye, soğuklar olmadan çıkmaz. Kum midyesi olarak da bilinen kabuklu deniz canlılarının yanı sıra deniz börülcesi, deniz fasulyesi var, bunların bir kısmını sıcak yapıyoruz. Deniz fasulyesini sıcak yapıyoruz. Deniz börülcesini domatesli, sarımsaklı sosla veriyoruz. Deniz fasulyesinin hem salatası hem de sıcak otu çok daha lezzetli oluyor. Bebe ahtapotumuz var, onu zerdeçallı olarak tandırda yapıyoruz. Somon füme yaptık, içine dereotuyla labne ve keçi peyniri koyduk. Alabildiğine denizden çıkan her şeyi kullanmaya çalışıyoruz. Midye tava, pilaki, dolma yapıyoruz. Onlarca mezemiz bulunuyor."

Bu mezeler içinde simit ve içli köftenin müşterilerinin ilgisini çektiğini ve beğenildiğini vurgulayan Irlan, bu ürünlerde balık olarak levreği kullandıklarını dile getirdi.

Ara sıcak olarak sundukları levrekli simidi ilk denediklerinde büyük beğeni aldığını anlatan Irlan, "Milföy hamurunu kare kare kestikten sonra unla beraber biraz daha açıyoruz. Dikdörtgen şekline getirilen bu hamurların içinde levrek ve baharatlı malzememiz konulduktan sonra simit şekline sokulup yumurtaya ardından susama batırıyoruz. Kızgın yağda kızardıktan sonra servise hazır hale geliyor" dedi.

Levreğin milföy hamuruyla birleşmesinden farklı bir lezzet ortaya çıktığını belirten Irlan, "Tadanlar, müthiş olduğunu söylüyor. Balığı, simidimizle  sabah kahvaltılarında da sunmuş olacağız" ifadesini kullandı.

Ayrıca balıktan içli köfte de yaptıklarını söyleyen Irlan, "Doğu illerinin meşhur yemeği içli köfteyi de sadece kıyma yerine levrek kullanarak yapıyoruz. Bütün malzemesi hazırlandıktan sonra içine ceviz ve deniz mahsulü giriyor. Yani orada kıyma konuluyor, bizim batıda deniz mahsulü. Beğeni çok yüksek" diye konuştu.


    ETİKETLER:

    Balıkesir

    ,

    Ege

    ,

    Cunda

    ,

    Turizm

    ,

    Levrek

    ,

    Sabah

    ,

    Mutfak

    ,

    keçi

    ,

    kuzey

    ,

    gusto

    ,

    sıcak

    ,

    somon