Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nden istiridye mantarı üretimi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nden istiridye mantarı üretimi
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nden istiridye mantarı üretimi
BİLECİK (AA) - Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi tarafından "İstiridye mantarı" üretimine başladı. Bilecik...

BİLECİK (AA) - Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi tarafından "İstiridye mantarı" üretimine başladı. 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı İhan Doran, diyet lifleri ve diğer değerli besin maddeleri açısından istiridye mantarının iyi bir besin kaynağı olduğunu belirtti. 

Mantarın üretim aşamasında hiçbir zirai ve kimyasal ilaç kullanmadıklarını belirten Doran, şunları söyledi:

 "Protein içeriği diğer sebzelere göre daha fazla olup, bağışıklık sistemi üzerine olumlu etkili kolesterol seviyesini düşürücü, yüksek kan basıncını ve damar tıkanıklığını önleyici özelliklere sahiptir. Mantardaki aminoasit değerleri, sütteki aminoasit değerlerine yakın olup, gerekli aminoasit içeriği bakımından mantarın zengin oluşu en çok vejetaryenlerin işine yarıyor. Toplam 150 metrekare alanda 9 ton mantar üretimi gerçekleştirdik. Üretilen mantarları iç piyasaya sattık."

Doran, İŞKUR ile imzalanan protokol çerçevesinde, 60 kursiyere de istiridye mantar üretimi verileceğini belirtti.