Yarım asırlık börekçi "gece uykusu"na hasret

Yarım asırlık börekçi "gece uykusu"na hasret
Yarım asırlık börekçi "gece uykusu"na hasret
- Börek ustası Niş, 54 yıldır Bursa Kent Hali'nde işlettiği büfede ailesinin geçimini sağlıyor - Halde börekçiliğe 16 yaşında başlayan Niş, 1960 yılından bu yana geceleri çalışıyor, gündüzleri ise uyuyup dinlenerek geçiriyor - Niş: "Pazar hariç her gün çalışıyorum. Bu 54 yıldır böyle"

BURSA (AA) - Bursa Kent Hali'nde 1960 yılından bu yana pazar hariç her gün börekçilik yapan Recep Niş'in (70) mesaisi, herkes uykuya daldığı saatlerde başlıyor.

Her gece saat 02.30 civarında evinden çıkıp haldeki büfesini açarak böreklerini hazırlayan, sebze ve meyveleri ayıklayan müşterilerine bunun yanı sıra çay, süt, simit, poğaça servisi yapan Niş, 54 yıldır gündüzleri uyuyor.

Niş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 yaşından bu yana halde börek ile diğer gıda ürünlerini sattığını söyledi.

Börekleri bir gün öncesinden pişecek duruma getirdiğini ve gün ışımadan müşterilerine sıcak sıcak servis ettiğini belirten Niş, "Pazar hariç her gün çalışıyorum. Bu 54 yıldır böyle. Oğlumla evimizden saat 02.30 civarında çıkıyoruz, 03.00'te hale geliyoruz. Malzemeleri pişiriyoruz. Çayı, sütü hazırlıyoruz. Servislere 04.00'te başlıyoruz" diye konuştu.

Bazen eşi için de börek yaptığını anlatan Niş, satışlarının eskisi kadar iyi olmadığını dile getirdi.

Niş, önceki yıllara göre satışlarında üçte bir azalma olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Yine de buna şükrediyoruz. Halde benden yaşlı çok az kişi kaldı. Benim yaşımda veya benden yaşlı 3-4 kişi bile çıkmaz. İşletme sahipleri ve çalışanların çoğu elimde büyüdü. Bu işe gücüm yettiğince devam edeceğim. Artık kilometre dolmak üzere. Çocuklara teslim ediyoruz. Elim ayağım tutuyor, hala geliyorum. Zaten bu iş beni ayakta tutuyor. 54 yıldır geceleri çalışıyor, gündüzleri dinleniyorum. Yorucu bir yaşam sürüyorum. Saat kurmam. O saatte hemen uyanırım. Arabada giderken şöyle bir uyukladım mı sanki bütün gün uyumuş gibi o yorgunluk gidiyor."

Recep Niş'in oğlu Yakup Niş de babasının mesleğini sürdürdüğünü ve onun gibi yorucu tempoya alıştığını ifade etti.


    ETİKETLER:

    Çay

    ,

    Yaşam

    ,

    Pazar

    ,

    Gece

    ,

    gıda

    ,

    ,

    kent

    ,

    sıcak